Δήμος Μετεώρων: Απαλλαγή των ξενοδοχείων από το ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού

18 Mar 2021, 09:30 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Δήμος Μετεώρων: Απαλλαγή των ξενοδοχείων από το ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο Δήμος Μετεώρων αποφάσισε την απαλλαγή χρέωσης από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού των πληττόμενων, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού, ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων, καταστημάτων εστίασης και συναφών επαγγελμάτων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο για το χρονικό διάστημα από 1-04- 2020 μέχρι 31-12-2020.

Σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής δίνεται η δυνατότητα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις.

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα από την  Ένωση Ξενοδόχων και Τουριστικών καταλυμάτων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων  η Ένωση το αίτημα υποβλήθηκε ώστε τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα του δήμου να απαλλαγούν από την καταβολή δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για όλη την περίοδο της πανδημίας. Και συνέχιζε: "Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού έβαλαν επ αόριστον τα - ξενοδοχεία μας και τα τουριστικά καταλύματα εκτός λειτουργίας.

Επειδή κύριο μέλημα μας είναι η επιβίωση μας και η προσπάθεια μας να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας έτσι να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την τοπική οικονομία παρακαλούμε το δημοτικό συμβούλιο με την απόφαση για να ενισχύσετε σε αυτό τον δύσκολο καιρό την προσπάθεια όλου τουριστικού κλάδου για επιβίωση. Ευελπιστούμε στην θετική σας ανταπόκριση του δημοτικού συμβουλίου στην προσπάθεια μας να βρεθούμε την επόμενη μέρα όρθιοι από την οικονομική λαίλαπα που όμοια της δεν έχουμε ξανασυναντήσει στην διάρκεια του επιχειρησιακού μας βίου".

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα