Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας και τένις στη Ρόδο

07 Mar 2021, 09:27 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας και τένις στη Ρόδο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Δύο διεθνείς διοργανώσεις ποδηλασίας και τένις έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στη Ρόδο τον Απρίλιο.

Ειδικότερα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου και ο ποδηλατικός όμιλος «Ροδήλιο» σκοπεύουν να συνδιοργανώσουν τον διεθνή ποδηλατικό αγώνα με την επωνυμία International Rhodes Grand Prix στις 4 Απριλίου στην Ρόδο.

Ο αγώνας πραγματοποιείται για 5η συνεχόμενη χρονιά με τη συμμετοχή 25 επαγγελματικών ομάδων, καλύπτοντας το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο των 176 ποδηλάτων, σύμφωνα με τον κανονισμό της παγκόσμιας Ένωσης Ποδηλασίας. Απώτερο στόχο και σκοπό η ανάδειξη της Ρόδου ως ποδηλατικού προορισμού, με την ταυτόχρονη επέκταση της τουριστικής περιόδου. Πάντως, δεδομένης της τρέχουσας συγκυρίας με την εξάπλωση του κορωνοϊού, είναι δυνατή η μετάθεση της διοργάνωσης σε οποιαδήποτε ημερομηνία έως και το τέλος του 2021.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει αποφασίσει να διαθέσει 24.676 ευρώ για την υποστήριξη της διοργάνωσης. 

Επιπλέον, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο Δήμος Ρόδου και ο Ροδιακός Όμιλος Αντισφαίρισης έχουν αποφασίσει να συνδιοργανώσουν για τέταρτη συνεχή χρονιά το διεθνές τουρνουά τένις για αθλητές της κατηγορίας Senior δηλαδή άνδρες και γυναίκες από 30 έως 90 ετών. Το τουρνουά το οποίο δόθηκε για πρώτη φορά στη Ρόδο το 2017 από την διεθνή ομοσπονδία (ITF International Tennis Federation) τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής ομοσπονδίας Αντισφαίρισης με την στήριξη του συλλόγου βετεράνων αντισφαιριστών Ελλάδας. Η εν λόγω δράση, , προγραμματίζεται να διεξαχθεί από τις 24 έως και τις 29 Απριλίου. Και σε αυτή την περίπτωση όμως λόγω της πανδημίας, είναι δυνατή η μετάθεση της σε οποιαδήποτε ημερομηνία έως και το τέλος του 2021. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει αποφασίσει να διαθέσει 13.000 ευρώ για την υποστήριξη της διοργάνωσης. 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα