T & L: Δύο παραλίες από την Πάτμο και τη Χαλκιδική στις 10 καλύτερες "μυστικές" παραλίες της Ευρώπης.

05 Mar 2021, 12:05 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

T & L: Δύο παραλίες από την Πάτμο και τη Χαλκιδική στις 10 καλύτερες "μυστικές" παραλίες της Ευρώπης.

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Δύο παραλίες στην Πάτμο και τη Χαλκιδική επέλεξε το διεθνές ταξιδιωτικό περιοδικό Travel & Leisure στη λίστα με τις καλύτερες «μυστικές» παραλίες της Ευρώπης. Πρόκειται για τις παραλίες Ψιλή Άμμος στην Πάτμο και Αρετές στη Χαλκιδική.

Μέλημα του έγκριτου μέσου ήταν να προτείνει στους εκατομμύρια αναγνώστες του από όλο τον κόσμο τις 10 καλύτερες «μυστικές» παραλίες της Ευρώπης που προσαρμόζονται στις ειδικές συνθήκες της εποχής και βρίσκονται μακριά από την κοσμοπλημμύρα. Ανάμεσα σε ακτές από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Κροατία και την Κύπρο ξεχωρίζουν από τον μεγάλο «ανταγωνισμό» οι δύο Ελληνικές παραδεισένιες παραλίες. Μάλιστα η Ψιλή Άμμος βρίσκεται στην 4η θέση και η παραλία Αρετές της Χαλκιδικής στην 9η θέση.

Σχετικά με την Πάτμο, το δημοσίευμα προτρέπει τους αναγνώστες να επισκεφτούν το  ιερό νησί της Αποκάλυψης και να κολυμπήσουν στα ρηχά εξωτερικά νερά της παραλίας, να αφεθούν στο ήλιο και τη φύση του νησιού και να απολαύσουν στιγμές δροσιάς και χαλάρωσης, μακριά από τα πλήθη.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Πάτμου και η Επιτροπή Τουρισμού έχουν δρομολογήσει εικονικές εκθέσεις, ψηφιακά workshop με επαγγελματίες, ηλεκτρονικές παρουσιάσεις και στοχευμένες επαφές με κορυφαίους δημοσιογράφους παγκοσμίου βεληνεκούς, ώστε να αναδείξουν ειδικά τουριστικά «προϊόντα» που συμβαδίζουν με το πνεύμα της εποχής, όπως δραστηριότητες, φυσιολατρία, island hopping, γαστρονομία και επίσκεψη σε θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία.

Ακολουθεί η πλήρης λίστα του Travel & Leisure με τις καλύτερες «μυστικές» παραλίες της Ευρώπης:

1.      San Giovanni di Sinis, Sardinia, Ιταλία

2.      Praia da Ilha de Tavira, Algarve, Πορτογαλία

3.      Sa Riera, Costa Brava, Ισπανία

4.      Psili Ammos, Patmos, Ελλάδα

5.      Argèles-sur-Mer, Languedoc, Γαλλία

6.      Latchi, Polis, Κύπρος

7.      Cala Saladeta, Ibiza, Ισπανία

8.      Sveti Jakov, Dubrovnik, Κροατία

9.      Aretes, Halkidiki, Ελλάδα

10.   Limeuil, Dordogne, Γαλλία

 Η παραλία Αρετές στη Σιθωνία Χαλκιδικής

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα