Βοτανικός Κήπος Δελφών: Καινοτομία, Περιβάλλον, Πολιτισμός

25 Feb 2021, 10:26 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Βοτανικός Κήπος Δελφών: Καινοτομία, Περιβάλλον, Πολιτισμός

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μέσα σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία, που επικρατεί εν μέσω  πανδημίας, υλοποιείται ένα ιδιαίτερα καινοτόμο έργο για την ανάδειξη και προστασία των σπάνιων βοτάνων του Παρνασσού. Πρόκειται για τον Βοτανικό κήπο Δελφών, ο οποίος είναι  μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Βοτανικών Κήπων (Botanic Gardens Conservation International - BGCI) και  διατηρεί  σημαντικά φυτά, πάνω από 300 είδη του Παρνασσού: φυτά κοινά που χαρακτηρίζουν τη βλάστηση της περιοχής, αλλά και φυτά σπάνια, απειλούμενα, ενδημικά του Παρνασσού.

Για όλα τα παραπάνω φυτά της περιοχής, μέσω του Βοτανικού Κήπου, δίνεται η δυνατότητα για ερευνητικές δραστηριότητες γύρω από τις ιδιότητές τους και τις βέλτιστες πρακτικές αειφόρου καλλιέργειάς τους και μεταποιήσής τους.
Η συλλογή του Κήπου αποτελεί ένα συγκεντρωμένο κεφάλαιο φυτογενετικών πόρων του Παρνασσού και γενικότερα της Στερεάς Ελλάδας.
Σχεδόν όλα τα είδη του Κήπου, σχετίζονται με αρχαίους μύθους και λαϊκή παράδοση, αποτελώντας ένα επιπλέον πεδίο εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησης.

Eπισης ο Βοτανικός Κήπος Δελφών τελεί υπό την αιγίδα της Unesco και του ΕΟΤ.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα