Παρά την πανδημία, ισχυρoποιήθηκε το 2020 το brand name της Αθήνας και το 77% των τουριστών της θέλει να δει κι άλλα πράγματα (video)

25 Feb 2021, 09:53 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Παρά την πανδημία, ισχυρoποιήθηκε το 2020 το brand name της Αθήνας και το 77% των τουριστών της θέλει να δει κι άλλα πράγματα (video)

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Αθήνα, ως προορισμός, εξακολουθεί να γοητεύει τους επισκέπτες της ακόμη και σε αυτήν την πρωτόγνωρη εποχή της πανδημίας, όπως έδειξε η έρευνα της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑ-ΑΑ) και της GBR Consulting για την ικανοποίηση των τουριστών που ήρθαν το 2020. 

Ωστόσο, η πανδημία διαμορφώνει νέες τάσεις και νέες ταξιδιωτικές επιθυμίες, γι αυτό και η Αθήνα οφείλει να προσαρμοσθεί στη νέα εποχή και να αναδείξει και τις άλλες πτυχές της, που είναι ελάχιστα ή και καθόλου γνωστές στους τουρίστες, όπως για παράδειγμα ότι η Αττική, με τα παράλια και τα νησιά της, προσφέρει και τη δυνατότητα διακοπών “ήλιου και θάλασσας”.

Δεν είναι τυχαίο ότι από τους ερωτηθέντες αλλοδαπούς τουρίστες στην έρευνα της ΕΞΑ-ΑΑ, το 77% είπε ότι υπάρχουν και άλλα πράγματα που θέλει να δει στην Αθήνα και όχι μόνο αυτά που σχετίζονται πρωτίστως με τον πολιτισμό της. Προφανώς, πρέπει να αναλυθούν ποια είναι αυτά τα “άλλα πράγματα”, που θέλουν να γνωρίσουν οι τουρίστες και να αναδειχθούν προς χρήση, ώστε να προκαλέσουν ζήτηση.

Η Πρόεδρος της Ένωσης κυρία Λαμπρινή Καρανάσιου Ζούλοβιτς ανέφερε ενδεικτικά ότι δεν είναι ευρέως γνωστό στους τουρίστες ότι μπορούν σε λίγα λεπτά να βρεθούν στα νησιά του Αργοσαρωνικού ή στις παραλίες της Αττικής, ότι υπάρχουν θαυμάσια οινοποιία και άλλα πράγματα, που μπορεί να απολαύσει ο τουρίστας.

Είπε σχετικά η κυρία Ζούλοβιτς:

«Είναι αναγκαίο να μελετήσουμε πολύ προσεκτικά όλα τα νέα δεδομένα και στοιχεία που προκύπτουν, όχι μόνο από την έρευνα της ΕΞΑ-ΑΑ αλλά και από όλες τις έρευνες που διεξήχθησαν από τους φορείς του Τουρισμού κατά την περίοδο της πανδημίας covid με αντικειμενικότητα, καθώς θα χρειαστεί να συνθέσουμε τα συμπεράσματά τους και να λάβουμε υπόψη μας την πραγματική εικόνα, η οποία και θα καθορίσει τις όποιες κινήσεις, επιλογές  και στρατηγικές αποφάσεις μας για το μέλλον. 

Όλοι οι φορείς πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και με αισιοδοξία παρά τις αντίξοες συνθήκες με ένα νέο όραμα: Μια νέα Ελλάδα και μια καινούργια Αθήνα, που θα “αναδυθεί” στα μάτια των επισκεπτών μας. Και θα πρέπει να συνεργαστούμε γι’ αυτό, ξεκινώντας από το χτες και από το σήμερα, για το φετινό καλοκαίρι αλλά και για την “επόμενη ημέρα”  στον αθηναϊκό, στον ελληνικό και στον  διεθνή Τουρισμό».

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΞΑ-ΑΑ κ. Ευγένιος Βασιλικός τόνισε επίσης ότι «ο Δημόσιος και ο Ιδιωτικός τομέας περισσότερο απ’ οποιαδήποτε άλλη φορά καλούνται να συνεργαστούν, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να επιλύσουν τα πολύ σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν για το τουριστικό και οικονομικό μέλλον της χώρας και της Αθήνας ειδικά, υποστηρίζοντας ουσιαστικά τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους στην ξενοδοχία και στον Τουρισμό.  Τυχόν προβλέψεις για την πορεία του 2021 είναι απολύτως παρακινδυνευμένες καθώς τα δεδομένα είναι ευμετάβλητα και οι προβλέψεις μάλλον δυσοίωνες. Θα ήταν ευτυχές γεγονός να διασωθεί το β’ εξάμηνο του 2021 ωστόσο, όλες οι ενδείξεις παραπέμπουν στο αντίθετο.

Ο Τουρισμός ωστόσο, πρέπει να επιδείξει αντοχή, υπομονή, αισιοδοξία και να θωρακιστεί με τη συνεργασία και την βοήθεια των μηχανισμών και των ‘εργαλείων’ της πολιτείας, αξιοποιώντας εποικοδομητικά την γνώση και την εμπειρία των επαγγελματιών του Ελληνικού Τουρισμού».

Το θετικό στοιχείο, που αναδεικνύεται και από την τελευταία έρευνα, είναι ότι το 97% αναφέρουν ότι θα ξαναέρχονταν στην Αθήνα και ότι το 98% θα σύστηναν ανεπιφύλακτα την πόλη, δηλώνοντας απολύτως ευχαριστημένοι από την σχέση τιμής – ποιότητας.

Δείτε αναλυτικά τα συμπεράσματα της της 16ης ετήσιας Έρευνας «Περί Ικανοποίησης Ξενοδοχείων και Απόδοσης Ξενοδοχείων Αττικής 2019» στο video που ακολουθεί.

Η παρουσίαση έγινε μέσω του Tornos News με συντονιστή τον εκδότη του κ. Γιάννη Γιαννακάκη, ενώ παρέμβαση έκανε και ο Γενικός Γραμματέας του EOT κ. Δημήτρης Φραγκάκης.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα