Δήμος Κω: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε πολίτες που εργάζονται σε τουριστικές επιχειρήσεις

13 Jan 2021, 08:27 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Δήμος Κω: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε πολίτες που εργάζονται σε τουριστικές επιχειρήσεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Θετικά σχολιάστηκε η απόφαση του δήμου Κω να παρέχει έκτακτη οικονομική ενίσχυση, που καταβάλλεται μόνο μια φορά λόγω της πανδημίας, (ποσό 534 ευρώ ή 1.068 ευρώ κατά περίπτωση) και αφορά κατά προτεραιότητα πολίτες που εργάζονταν σε τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και στον αγροτικό τομέα.

Το νησί της Κω, ως κατεξοχήν τουριστική περιοχή, έχει δεχθεί σοβαρό οικονομικό και κοινωνικό πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας. Να σημειωθεί ότι η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου διαπίστωσε ότι κάτοικοι του νησιού που έχουν πληγεί από την πανδημία δεν λαμβάνουν καμία οικονομική ενίσχυση.

Επίσης, η Επιτροπή σημείωσε ότι  υπάρχουν κάτοικοι της Κω που βρίσκονται σε κατάσταση μεγάλης ανάγκης αφού δεν έγινε εφικτό να εργαστούν κατά τη διάρκεια του 2020. Η κατάσταση που έχουν περιέλθει δεν αποτυπώνεται στη φορολογική δήλωση του προηγούμενου έτους, αλλά διαπιστώνεται από την αναστολή της εργασιακής σχέσης και τους μήνες ανεργίας. Σημαντική παράμετρος επίσης είναι ο αριθμός μελών του νοικοκυριού, η περιουσιακή κατάσταση και το τρέχον εισόδημα.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα