Νέος Αναπτυξιακός Οργανισμός Δήμων Καμένων Βούρλων και Ιστιαίας Αιδηψού

08 Jan 2021, 10:13 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Νέος Αναπτυξιακός Οργανισμός Δήμων Καμένων Βούρλων και Ιστιαίας Αιδηψού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη θετική βούληση για τη σκοπιμότητα σύστασης Αναπτυξιακού Οργανισμού τοπικής Αυτοδιοίκησης μεταξύ των Δήμων Καμένων Βούρλων και Ιστιαίας Αιδηψού εξέφρασε ο Δήμος Καμένων Βούρλων.

Αντικείμενο του οργανισμού στον οποίο συμπράττουν οι δύο Δήμοι Καμένων Βούρλων και Ιστιαίας-Αιδηψού,θα είναι η επιστηµονική και τεχνική υποστήριξη των δράσεων των περιοχών τους,  η προώθηση της επιχειρηµατικής, οικονοµικής και γενικότερα βιώσιµης ανάπτυξης, η µελέτη της οικονοµικής και τουριστικής δραστηριότητας της περιοχής παρέµβασης και η αναβάθµιση του τουριστικού προϊόντος. Παράλληλα, οι δύο Δήμοι αποβλέπουν στην τόνωση της οικονοµικής δραστηριότητας, της απασχόλησης, της προσέλκυσης επενδύσεων και της βελτίωσης των υποδοµών, συµπεριλαµβανοµένου του αγροτικού τοµέα, στον σχεδιασµό και υλοποίηση δράσεων κοινωνικής πολιτικής, καθώς και στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων προστασίας του περιβάλλοντος. Βασικός σκοπός της σύμπραξης, είναι να λειτουργήσει ως φορέας συλλογής, σύνθεσης και αναδιανοµής πληροφοριών, τεχνογνωσίας, πόρων και υπηρεσιών, συµβάλλοντας στη δηµιουργία σύγχρονων µηχανισµών και συστηµάτων που θα καταλήγουν σε τυποποιηµένες και απλοποιηµένες µεθόδους και διαδικασίες.

Όσον αφορά στον τομέα του τουρισμού, οι δράσεις αφορούν στην τεχνική υποστήριξη έργων και υποδομών, στο σχεδιασμό δράσεων τουριστικής ανάπτυξης, στη διασύνδεση του βιώσιμου τουρισμού με τον πολιτισμό και την αγροδιατροφή, καθώς και στη δημιουργία πολιτισµικών διαδροµών. Σε αυτό το πλαίσιο, θα δοθεί έμφαση στην ενδυνάμωση της ιδιωτικής οικονοµίας υπό ένα ενιαίο και ισχυρό brand. 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα