Νέο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης στο Ναύπλιο με τη σύμπραξη τριών φορέων

08 Jan 2021, 10:02 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Νέο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης στο Ναύπλιο με τη σύμπραξη τριών φορέων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ένα νέο, δωδεκάμηνης λειτουργίας, Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης δημιουργείται στο Ναύπλιο, μέσω σύμπραξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ναυπλιέων  και της Αναπτυξιακής Πάρνωνα Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α.

Ειδικότερα, η Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α. θα αναλάβει την κατασκευή του ανωτέρω Περιπτέρου  του Δήμου Ναυπλιέων σε κεντρικό σημείο που θα παραχωρήσει ο δήμος, καθώς και τη στελέχωσή του με εξειδικευμένο προσωπικό, προκειμένου να εκπληρωθούν τα αναπτυξιακά, τουριστικά και κοινωνικά οφέλη από τη λειτουργία του,  προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Στόχος της λειτουργίας του Περιπτέρου,  είναι μεταξύ άλλων η πληροφόρηση του επισκέπτη για τα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής, όπως είναι τα αξιοθέατα,  τα μνημεία και τα μουσεία, καθώς και η παροχή πληροφοριών σχετικά με τις δυνατότητες διαμονής, τις επιλογές εστιατορίων και τις επιπρόσθετες δραστηριότητες, όπως είναι οι περιπατητικές διαδρομές, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα αθλητικά δρώμενα. Παράλληλα, το Περίπτερο αναμένεται να συμβάλλει στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης της ευρύτερης περιοχής της Αργολίδας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της λειτουργίας του Περιπτέρου, θα παρέχεται  στον επισκέπτη  έντυπο υλικό παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος της Αργολίδας και της Πελοποννήσου εν γένει. Σύμφωνα με την σχετική Προγραμματική Σύμβαση, η συνολική  δαπάνη της ανωτέρω δράσης ανέρχεται στα 80.500 ευρώ με ΦΠΑ , ενώ οι πόροι για την υλοποίησή της προέρχονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, κατά 80.000 με ΦΠΑ και από την Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α  κατά 500 ευρώ με ΦΠΑ.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα