Ελαφόνησος: Ελάχιστες οι τουριστικές απώλειες παρά την πανδημία

03 Dec 2020, 11:54 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Ελαφόνησος: Ελάχιστες οι τουριστικές απώλειες παρά την πανδημία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε προορισμό της χρονιάς εξελίχθηκε η Ελαφόνησος, αφού "κράτησε δυνάμεις", σημειώνοντας τις μικρότερες, σχεδόν ελάχιστες, τηρουμένων των αναλογιών,  απώλειες σε αφίξεις επισκεπτών συγκριτικά με άλλες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του Λιμεναρχείου Νεάπολης στο διάστημα Ιουλίου-Οκτωβρίου 2020 η μείωση των αφίξεων ήταν μόνο της τάξης του 13,7% σε σχέση με το ίδιο περυσινό διάστημα. Ακόμα πιο περιορισμένη και συγκεκριμένα στο 8,85% καταγράφηκε η μείωση στο δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου συγκριτικά με το αντίστοιχο του περυσινού χρόνου, πράγμα που καταδεικνύει και τη σταθερή τάση του προορισμού για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, παρά τις αντιξοότητες που προκάλεσε η πανδημία.

Βασικοί παράγοντες που επέδρασαν στο να "αντέξει" στην πίεση της πανδημίας  το γραφικό νησί, ήταν σύμφωνα με το Δήμο Ελαφονήσου και την εταιρία Συμβούλων του,  το γεγονός της ανάδειξης στην Ελλάδα και το εξωτερικό τόσο της οδικής πρόσβασης - κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής - όσο και. κυρίως,  της επαφής με το φυσικό τοπίο που από την αρχή της πανδημίας έδειξε να αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα επιλογής ενός προορισμού και επελέγη ως βάση της καμπάνιας Chosen by Nature".

Η σωρεία των δημοσιευμάτων, η προσέλκυση διασημοτήτων και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ταυτόχρονα με τον επαγγελματισμό των εκπροσώπων του ιδιωτικού τομέα φιλοξενίας και εστίασης συνέτειναν στην αύξηση της ζήτησης. Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις, η συγκεκριμένη τάση  συνοδεύτηκε και με αύξηση της μέσης παραμονής. πράγμα που παραπέμπει, πέρα από τα ποσοτικά και σε ποιοτικά στοιχεία τα οποία επίσης αποτέλεσαν τη βάση της στρατηγικής που έγκαιρα εκπονήθηκε. 

"Μας χαροποιεί που τα αποτελέσματα δικαιώνουν τις προσπάθειες όλων μας" δήλωσε η Δήμαρχος κυρία Έφη Λιάρου. "Τα στοιχεία των αφίξεων - συνέχισε - αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα ότι όλα λειτούργησαν όπως είχαμε προγραμματίσει και εφαρμόσει με συνέπεια και συνέχεια". Στη συνέχεια των δηλώσεών της η κυρία Λιάρου αναφέρθηκε στην προετοιμασία που έγινε όλο το διάστημα του περασμένου χειμώνα και επισήμανε: " Δεν σταματήσαμε στιγμή να εργαζόμαστε μαζί με τους επαγγελματίες του νησιού και τους συμβούλους μας προγραμματίζοντας προσεκτικά την κάθε κίνησή μας με συνεχείς τηλεδιασκέψεις, εκτιμώντας  μήνα προς μήνα την κατάσταση και τις τάσεις που διαμορφώνονταν από την εξέλιξη της πανδημίας. Και από ότι φάνηκε, πετύχαμε το αδύνατο, ελαχιστοποιώντας τις απώλειες, αφού αποδεικνύεται πλέον και με στοιχεία ότι ο προσανατολισμός μας ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση".

Ο Δήμος Ελαφονήσου έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα προσέγγισης των αγορών για τη νέα χρονιά με σειρά διαδικτυακών συναντήσεων με δημοσιογράφους και επαγγελματίες του τουρισμού που άρχισαν το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και συνεχίζονται και αυτή την περίοδο εστιάζοντας στις βασικές αλλά και σε νέες αγορές με στόχευση στις ομάδες κοινού με ενδιαφέροντα αντίστοιχα με εκείνα που προσφέρει ο προορισμός.

 

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα