Ε.Ξ. Σαντορίνης: Διαμαρτυρία για την ένταξη της Σαντορίνης στις πορτοκαλί περιοχές

18 Oct 2020, 10:08 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Ε.Ξ. Σαντορίνης: Διαμαρτυρία για την ένταξη της Σαντορίνης στις πορτοκαλί περιοχές

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Ενωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, με επιστολή της στον υπουργό Υγείας, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και τον υπουργό Τουρισμού, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την ένταξη της Περιφερειακής Ενότητας Σαντορίνης στις πορτοκαλί περιοχές (Ζώνη 3 - αυξημένης επιτήρησης) στον χάρτη Υγειονομικής Ασφαλείας και προστασίας από τον COVID-19, χωρίς να υπάρχουν τα κρούσματα που να δικαιολογούν μια τέτοια απόφαση.

"Με την αναιτιολόγητη ανακοίνωση σας", τονίζεται στην επιστολή, "δημιουργήσατε ανησυχία και αναστάτωση τόσο στους δημότες, όσο και στους επιχειρηματίες και τουριστικούς πράκτορες. Αυτό επέφερε αυτόματα το κλείσιμο πολλών τουριστικών καταλυμάτων, εφόσον πάγωσαν τελείως οι κρατήσεις του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού". 

Η επιστολή συνεχίζει:

Το οξύμωρο σε αυτή την επιβολή μέτρων από τις Ελληνικές Αρχές, είναι η ταυτόχρονη ανακοίνωση της Μεγάλης Βρετανίας για την άρση της υποχρεωτικής καραντίνας των δύο εβδομάδων, για τους Βρετανούς που επιστρέφουν από την Σαντορίνη. 

Θα θέλαμε να σας τονίσουμε πως καθ’ όλη την θερινή περίοδο, οι επιχειρήσεις του τουριστικού μας κλάδου αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι, τήρησαν με ευλάβεια τα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κρατηθούν τα νούμερα των κρουσμάτων σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα, κάτι που προκύπτει και από τις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ.

Κρίνουμε, λοιπόν, αβάσιμο και ατυχές το γεγονός ότι  έχετε συμπεριλάβει το νησί μας  συμπαρασύροντας και τα άλλα νησιά της Περιφερειακής μας Ενότητας, Θηρασιά, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ανάφη και Ίο στις πορτοκαλί περιοχές (αυξημένης επιτήρησης) στον χάρτη Υγειονομικής Ασφαλείας και προστασίας από τον COVID-19.

Παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε την περίπτωση της Σαντορίνης, διότι αυτή η ανακοίνωση αποτελεί τουριστική “πληγή” στην ανάπτυξη του νησιού μας για το κλείσιμο της δύσκολης αυτής περιόδου, αλλά και στις μελλοντικές μας κρατήσεις για την νέα τουριστική σεζόν του 2021.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα