Χαλκιδική: Τι ζήτησαν οι φορείς από τον υπουργό Τουρισμού

14 Sep 2020, 15:54 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Χαλκιδική: Τι ζήτησαν οι φορείς από τον υπουργό Τουρισμού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Άρση των περιοριστικών μέτρων, ειδική καμπάνια για τη Χαλκιδική και στήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής ζήτησε, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ.Ιωάννης Γιώργος από τον υπουργό Τουρισμού κ.Χ.Θεοχάρη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα,

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Θάνος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Αικατερίνη Ζωγράφου και Δημήτριος Τζηρίτης, οι Δήμαρχοι Χαλκιδικής κ.κ. Στυλιανός Βαλιάνος, Αστέριος Ζωγράφος, Μανώλης Καρράς, Κυπαρίσση Ντέμπλα και Αναστασία Χαλκιά, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος, π Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Κουφίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Camping Χαλκιδικής κ. Αντώνης Δεληδημητρίου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων κ. Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου, στελέχη τουριστικών φορέων και αντιδήμαρχοι τουρισμού.

Αναλυτικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής ζήτησε από τον Υπουργό την άμεση στήριξη του για:

- την άμεση άρση των περιοριστικών μέτρων που αφορούν την Π.Ε. Χαλκιδικής

- ειδική καμπάνια προβολής μέσω του ΕΟΤ για το 2021 για την Χαλκιδική

- να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στον οδικό τουρισμό

- την λήψη μέτρων των επιχειρήσεων που επλήγησαν λόγω των περιοριστικών μέτρων και 

-  να τροποποιηθούν οι διατάξεις του σχεδίου Νόμου (Άρθρο 28) του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας με τίτλο "Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας" που αφορούν αλλαγές - ρυθμίσεις που θα φέρουν άμεσες ανατροπές - απαγορεύσεις σε ένα ευρύτατο ποσοστό της εκτός σχεδίου δόμησης, που αποτέλεσμα θα έχει την κατάρρευση κάθε επενδυτικής δραστηριότητας στον τομέα του τουρισμού εάν και εφόσον ισχύσουν.

Στην σύσκεψη ο Υπουργός άκουσε με προσοχή όλες τις τοποθετήσεις των φορέων και των αυτοδιοικητικών. Έγινε δέκτης όλων των παραπόνων από τους συμμετέχοντες και κατέγραψε όλα τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό που εφαρμόστηκαν στη Χαλκιδική. Ο κ. Θεοχάρης τέλος, δεσμεύτηκε για περαιτέρω επικοινωνία και συνεργασία στο προσεχές διάστημα.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα