Παρατηρητήριο Τουρισμού στην Περιφέρεια Κρήτης

02 Sep 2020, 13:22 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Παρατηρητήριο Τουρισμού στην Περιφέρεια Κρήτης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Παρατηρητήριο Τουρισμού θα λειτουργήσει στην Περιφέρεια Κρήτης και για το σκοπό αυτό υπογράφηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ Νίκο Κατσαράκη, προγραμματική σύμβαση συνεργασίας για την υποστήριξη του Παρατηρητηρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο ξεκίνησε μια νέα συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Βασικός στόχος η ερευνητική υποστήριξη του Παρατηρητηρίου Τουρισμού, το οποίο θα λειτουργεί στη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, θα είναι ο επίσημος φορέας για τη συγκέντρωση και επεξεργασία πληροφοριών για τον τουρισμό στην Κρήτη και θα μπορεί να υποστηρίζει τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων τουρισμού.

Με δεδομένο πως για την Κρήτη ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας, ο Εντεταλμένος  Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου τόνισε πως είναι μια ακόμα εξωστρεφής δράση της Περιφέρειας Κρήτης και εξήγησε πως με την υλοποίησή του το Παρατηρητήριο θα σημαίνει «εξαιρετικό σχεδιασμό σε σχέση με το προφίλ που θέλει ν’ αναδείξει το νησί, τη συνεργασία με το κορυφαίο τουριστικό ίδρυμα του νησιού, πρωτογενείς έρευνες για τον τουρισμό στο νησί με αποτέλεσμα να είναι αυτάρκης η Κρήτη στον τρόπο που θα διαχειρίζεται τα τουριστικά δεδομένα».

Για εξαιρετικής σημασίας πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης μίλησε ο Πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ Νίκος Κατσαράκης γιατί θα οδηγήσει στο «να δούμε ποιοτικά στοιχεία για τον τουρισμό στην Κρήτη, να κάνουμε προβλέψεις για το μέλλον και να σχεδιάσουμε την πολιτική και της Περιφέρειας Κρήτης ώστε το οικονομικό και ποιοτικό αποτύπωμα του τουρισμού τα επόμενα χρόνια να είναι πολύ σημαντικό».

Στην υπογραφή παραβρέθηκαν από την πλευρά του ΕΛΜΕΠΑ ο Διευθυντής του θεσμοθετημένου Εργαστηρίου Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας Αλέξανδρος Αποστολάκης και η Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού Ειρήνη Δήμου, ενώ από την Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Διοικητικής Οργάνωσης και Προγραμματικών Συνεργασιών Φορέων της Περιφέρειας Κρήτης Ζαχαρίας Δοξαστάκης, τον οποίο και ευχαρίστησε ο κ. Κώτσογλου για την πολύτιμη συνδρομή του στην συγκρότηση της πρότασης καθώς και την αρμόδια Διεύθυνση τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης και τον Προϊστάμενο Νίκο Αλεξάκη.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα