Βρετανικός τουρισμός: Κίνδυνος να ενταχθεί η Ελλάδα στους προορισμούς με καραντίνα- παρέμβαση Θεοχάρη ζητεί ο κ.Χατζημάρκος

17 Aug 2020, 13:38 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Βρετανικός τουρισμός: Κίνδυνος να ενταχθεί η Ελλάδα στους προορισμούς με καραντίνα- παρέμβαση Θεοχάρη ζητεί ο κ.Χατζημάρκος

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Επείγουσα επιστολή απέστειλε, σήμερα, 17 Αυγούστου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος στον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη και τον Υφυπουργό Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα, με την οποία ζητά διορθωτικές ενέργειες, αναφορικά με την στρέβλωση που παρατηρείται από χθες στο Βρετανικό Τύπο, σχετικά με τον δείκτη που καθορίζει, μεταξύ άλλων, αν μια χώρα θα ενταχθεί στη λίστα των χωρών εκείνων στην επιστροφή, από τις οποίες θα απαιτείται 14ήμερη καραντίνα.  

Συγκεκριμένα, έχουν παρατηρηθεί δημοσιεύματα στις online εκδόσεις μερίδας βρετανικών εφημερίδων ότι σειρά, μετά τη Γαλλία, έχει πλέον και η Ελλάδα για να ενταχθεί στη λίστα των χωρών εκείνων στην επιστροφή, από τις οποίες θα απαιτείται 14ήμερη καραντίνα.  

Τα Μέσα αυτά αιτιολογούν το ως άνω επιχείρημα αφού εκτιμούν, λανθασμένα όπως τεκμηριώνεται στην επιστολή του Περιφερειάρχη, ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα έχει ήδη περάσει πάνω από το όριο των 20 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους. Τα ως άνω μέσα για να τεκμηριώσουν το επιχείρημα τους, εντέχνως(;) ή λανθασμένα(;) βασίζονται στον δείκτη “κρούσματα ανά 100,000 κατοίκους στο 14ήμερο”, όπου όντως, σε αυτόν τον δείκτη η Ελλάδα εμφανίζεται σήμερα με 20,1 κρούσματα: https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea.

Ωστόσο, το Υπουργείο Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, ως ένα από τα κριτήρια της απόφασης του, δεν είναι αυτός του 14ημέρου αλλά ο δείκτης “κρούσματα ανά 100,000 κατοίκους στο 7ήμερο”, στον οποίο, η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στο 13,6 και συνεπώς αδιαμφισβήτητα κάτω από το όριο του 20, δεδομένο που σημαίνει ότι σήμερα δεν συντρέχει κανένα λόγος να διατηρείται στα μέσα ενημέρωσης μια τέτοια αρνητική εικόνα. 

Γι’ αυτή τη στρέβλωση ζητά ο Περιφερειάρχης από τον Υπουργό Τουρισμού διορθωτικές ενέργειες, σε συνεργασία με τη βρετανική κυβέρνηση, ώστε να αποτραπούν αρνητικές επιπτώσεις στην πορεία των κρατήσεων από την εν λόγω χώρα, σημειώνοντας στην επιστολή του ότι: «Το εγχείρημα να πραγματοποιήσουμε τουρισμό εν μέσω πανδημίας απαιτεί από όλους μας υψηλά επίπεδα εγρήγορσης, ετοιμότητας και συνεργασίας».

Παράλληλα, ενέργειες συντονίζονται και σε άλλα επίπεδα, αφού και η εκπρόσωπος Τύπου για τα Διεθνή Μέσα της Πρωτοβουλίας για τον Τουρισμό, αποστέλλει σχετική επιστολή και στους εκδότες των Βρετανικών Μέσων, ενώ για το ζήτημα έχει ενημερώσει και την υποπρόξενο της Μεγάλης Βρετανίας στη Ρόδο, κ. Ράνια Κοσιώρη.

Διαβάστε επίσης
Η Ισλανδία δείχνει το δρόμο για καραντίνα μόλις 5 ημερών
Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα