Εικονικό κυνήγι Γιγάντων στη Μύκονο

11 Aug 2020, 10:50 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Εικονικό κυνήγι Γιγάντων στη Μύκονο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μυκόνου ενέκρινε τη χρηματοδότηση της πρότασης «Εφαρμογές εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας για την προβολή του πολιτιστικού και τουριστικού αποθέματος του Δήμου» με το ποσό των 329.034 ευρώ.

Η χρηματοδότηση θα πραγματοποιηθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με το ποσό των 140.000 ευρώ και από ιδίους πόρους με 189.034 ευρώ.

Ειδικότερα στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η ανάπτυξη των παρακάτω εφαρμογών:

-Εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας 'Mykonos AR Augmented Reality', η οποία θα συνδυάζει την πραγματική και την εικονική περιήγηση σε επιλεγμένα σημεία του νησιού (κυκλαδίτικα σπίτια με αρχιτεκτονικό και λαογραφικό ενδιαφέρον, Κάτω Μύλοι, κ.α.), έτσι ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να απολαμβάνει μια βελτιωμένη εμπειρία ξενάγησης χωρίς τη βοήθεια ξεναγού.

-Εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας 'Mykonos Giants Hunt', η οποία περιλαμβάνει ένα ψηφιακό παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας, που θα βασίζεται στον αρχαιοελληνικό μύθο της εξόντωσης των τελευταίων τιτάνιων Γιγάντων από τον Ηρακλή στο νησί της Μυκόνου. Ο επισκέπτης θα μπορεί 'κατεβάζοντας' την εφαρμογή στο κινητό του, να μπαίνει στην θέση του Ηρακλή σε ένα εικονικό κυνήγι γιγάντων στο νησί ώστε να τους εξοντώσει.

-Εφαρμογή 3D παιχνιδιού 'Gaming Delos: the myths', το οποίο είναι εμπνευσμένο από τις μυθολογικές ιστορίες που συνδέονται με τα αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δήλου και έχει ως στόχο την ανακάλυψη σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων (π.χ. ο Ναός του Απόλλωνα, οι Κολοσσικοί Λέοντες από το Άνδηρο των Λεόντων της Δήλου, τo Μαρμάρινο άγαλμα της Αρτέμιδος, κ.α.).

Επίσης, στην πράξη περιλαμβάνονται και εργασίες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων (με αυτεπιστασία) για τη συγγραφή των κειμένων για τα μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία αρμοδιότητάς της, καθώς και τον έλεγχο του απαραίτητου έγγραφου, έντυπου, οπτικοακουστικού και ψηφιακού υλικού, απαραίτητου για την υλοποίηση του έργου.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα