Από την Γερμανία, Ελβετία και Τσεχία τα πρώτα τσάρτερ της σεζόν στη Ρόδο

01 Jul 2020, 16:01 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Από την Γερμανία, Ελβετία και Τσεχία τα πρώτα τσάρτερ της σεζόν στη Ρόδο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

«Με χαμόγελο και αίσθημα αισιοδοξίας καλωσορίζουμε σήμερα τους πρώτους επισκέπτες στο νησί μας, στο επίσημο, έστω και καθυστερημένο, άνοιγμα της τουριστικής περιόδου. Η επανεκκίνηση του τουρισμού είναι ζωτικής σημασίας για την τοπική οικονομία. Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια πρέπει να είμαστε όλοι αρωγοί, Δήμος Ρόδου και τουριστικές επιχειρήσεις. Η Ρόδος ήταν και παραμένει ένας αγαπημένος και ασφαλής προορισμός. Έχει ήδη υπάρξει συστηματική προετοιμασία και έχουν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή παραμονή των επισκεπτών της Ρόδου. Το στοίχημα του τουρισμού είναι ευθύνη όλων μας και είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα το κερδίσουμε». 

Με τα λόγια αυτά ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων Κώστας Ταρασλιάς υποδέχθηκε μαζί με άλλους εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων τους πρώτους επισκέπτες του νησιού για φέτος. 

Πρόκειται για τους 200 επιβάτες της πρώτης πτήσης τσάρτερ  της αεροπορικής εταιρείας Freebird Airlines που έφθασε στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου σήμερα 1η Ιουλίου στις 10 το πρωί από την πόλη Λειψία της Γερμανίας.  

Ακολούθησαν μισή ώρα αργότερα οι αφίξεις πτήσεων της εταιρείας  TUI Fly από την Φρανκφούρτη- Γερμανία, της εταιρείας Edelweiss από την Ζυρίχη-Ελβετία, της Ryanair από Πράγα- Τσεχία, ενώ αναμένονται κατά τη διάρκεια της ημέρας πτήσεις της εταιρείας Corendon από Άμστερνταμ και Μάαστριχτ- Ολλανδία και τέλος μία πτήση από  Βέλγιο και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ανεβάζοντας συνολικά στις 12 τις πτήσεις για την πρώτη ημέρα της σεζόν στη Ρόδο. 

H άφιξη των πρώτων, συνολικά 1.000 και πλέον επισκεπτών, σηματοδοτεί ουσιαστικά την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου για φέτος στη Ρόδο. Επιστροφή λοιπόν στην κανονικότητα, όσο κανονική μπορεί να είναι μετά από τόσους μήνες αναμονής εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Καλούνται όλοι οι τοπικοί φορείς να κερδίσουν ένα δύσκολο στοίχημα μετά το επίσημο άνοιγμα της τουριστικής σεζόν, με πρωτοφανή μέτρα υγειονομικής θωράκισης και ασφάλειας για τον έλεγχο της πανδημίας αφενός και αφετέρου, όπως υπογράμμισε ο κ. Ταρασλιάς «οι πρώτοι επισκέπτες να αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές της Ρόδου  στις χώρες τους και όχι μόνον». 

Εντυπωσιακή υποδοχή

Εντυπωσιακή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξε η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου στους τουρίστες όλων των πρωινών πτήσεων και την οποία διοργάνωσε σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδεισίου «Βιλλανόβα». 

Παρόντες στην υποδοχή των πρώτων επισκεπτών στη Ρόδο ήσαν: ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο εκπρόσωπος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Σάββας Παγωνάκης, ο αερολιμενάρχης Ρόδου Σπύρος Δεληγιάννης, ο γενικός διευθυντής της Fraport στην Ελλάδα Ηλίας Μαραγκάκης και ο διευθυντής της Fraport στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» Αθανάσιος Ανυφαντής. 

Εξαιρετική η παρουσία των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδεισίου «Βιλλανόβα» που με τις παραδοσιακές φορεσιές τους και με την καθοδήγηση του προέδρου τους Γιάννη Περράκη και της δασκάλας χορού του Συλλόγου Μαριέττας Τομάζου, χόρεψαν τοπικούς χορούς, υπό τους ήχους μουσικής από τους διακεκριμένους καλλιτέχνες Εμμανουήλ Μπαλάσα και Γεώργιο Πρεάρη,  αποσπώντας τα χειροκροτήματα των επισκεπτών.  

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων διένειμαν στους τουρίστες προστατευτικές μάσκες από το Δήμο Ρόδου και ενημερωτικό υλικό, αλλά  και τοπικά προϊόντα, προσφορά του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Κοσκινού που έφτιαξαν τα παραδοσιακά γλυκά ειδικά για την περίσταση και των ντόπιων επιχειρήσεων Natura Rodos - Σταύρος Γεώργιος Κάλλας Ο.Ε., Ν. Τατάκης - Tatakis Wines, Αιγαίον -Ποτοποιϊα- Β.Καμπυλαυκάς ΑΕ και Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου. 

Οι πρώτοι επισκέπτες της Ρόδου δήλωσαν ενθουσιασμένοι που οι διακοπές τους ξεκινούσαν με ένα τόσο θερμό καλωσόρισμα και ευχαρίστησαν τους διοργανωτές. 

Κλείνοντας, την ξεχωριστή κατά γενική ομολογία εκδήλωση υποδοχής, ο αντιδήμαρχος κ. Ταρασλιάς επεσήμανε: 

« Το νησί έχει θωρακισθεί υγειονομικά. Ο Δήμος Ρόδου και όλοι ανεξαιρέτως οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι πανέτοιμοι.  Οφείλουμε να διατηρήσουμε το νησί όπως ήταν πάντα για τους επισκέπτες του. Ένας ασφαλής προορισμός. Οι πρώτοι επισκέπτες της Ρόδου θα το διαπιστώσουν και θα μεταφέρουν το μήνυμα στις χώρες τους και αλλού, ότι η Ρόδος εκτός από μοναδικής ομορφιάς, ιστορίας και πολιτισμού τόπος, είναι πάνω απ΄ όλα ένας ασφαλής προορισμός. Η σημερινή υποδοχή, το ζεστό καλωσόρισμα του Δήμου Ρόδου και της Διεύθυνσης Τουρισμού πέραν του ότι αποτελεί παράδοση απόλυτα συνυφασισμένη με τη φιλοξενία των Ροδίων προς όλους τους επισκέπτες του νησιού, σηματοδοτεί ουσιαστικά την επανεκκίνηση  του τουρισμού στο νησί μας. Ευχόμαστε σε όλους τους επισκέπτες να απολαύσουν τις διακοπές τους στο νησί με τη σιγουριά και την ασφάλεια που αποπνέει η Ρόδος».

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα