Δήμος Αριστοτέλη: Eκδήλωση στη Γερμανία για τουριστική προώθηση

20 Jun 2020, 16:39 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Δήμος Αριστοτέλη: Eκδήλωση στη Γερμανία για τουριστική προώθηση

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο δήμος Αριστοτέλη αποφάσισε να διοργανώσει εκδήλωση για την προώθηση του προορισμού σε περιοχές του Ρήνου Γερμανίας.

Ο δήμος Αριστοτέλη εξασκεί τα τελευταία χρόνια μια συστηματική πολιτική εξωστρέφειας. Σε συνεργασία με τον «Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω Περιοχής» στοχεύει μεθοδικά και συστηματικά σε αγορές του εξωτερικού. Μέσω αυτής της προβολής στόχος είναι να παρουσιαστούν τα πλεονεκτήματα της περιοχής και να προκληθεί επισκεψιμότητα στην περιοχή. Η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη είναι ο σκοπός αυτών των αποστολών στο εξωτερικό.

Με στόχο να ενδυναμωθούν περαιτέρω οι σχέσεις μεταξύ του δήμου Αριστοτέλη και συγκεκριμένων περιφερειών της γερμανικής επικράτειας σχεδιάζεται η παρουσίαση του δήμου στη Γερμανία. Συγκεκριμένα, θα οργανωθεί μια ειδική εκδήλωση τουριστικής προώθησης του δήμου αλλά και παρουσίασης του φυσικού, ιστορικού και μνημειακού πλούτου του αλλά και στοιχείων του άυλου πολιτισμού του στην περιοχή νότια του Ρήνου ποταμού, στην περιφερειακή ενότητα της πόλης του Φράιμπουργκ. 

Στην εκδήλωση θα γίνουν συναντήσεις αιρετών αλλά και επαγγελματιών της περιοχής με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την έναρξη επαγγελματικών ανταλλαγών είτε στο τομέα του τουρισμού είτε του τομέα της γαστρονομίας και του οίνου.  Εκτός από τους εκπροσώπους της διοίκησης του δήμου Αριστοτέλη, στις συναντήσεις αυτές θα παραβρεθούν ξενοδόχοι και παραγωγοί, εκπρόσωποι του αντίστοιχου δικτύου της ανατολικής Χαλκιδικής, του ενεργού και παραγωγικού cluster, για το οποίο εργάζεται και ο δήμος Αριστοτέλη. Υπολογίζεται η εκδήλωση αυτή να διοργανωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού 2020 ανάλογα, βέβαια, με τις εθνικές επιλογές και τις διεθνείς εξελίξεις που επηρεάστηκαν και καθορίστηκαν τους τελευταίους μήνες από την απειλή της πανδημίας.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα