Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σεμινάρια στα υγειονομικά πρωτόκολλα για εργαζόμενους σε ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις

14 Jun 2020, 13:18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σεμινάρια στα υγειονομικά πρωτόκολλα για εργαζόμενους σε ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

To Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Πανεπιστημίου Κρήτης για την υλοποίηση Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων  εφαρμογής υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω Κορωνοϊού με τίτλο: «Επιμορφωτικό Πρόγραμμα: Κορωνοϊός (e-Learning/Webinars)SARS-CoV-2) - Προφύλαξη και μέτρα πρόληψης σε Τουριστικά Καταλύματα, Τουριστικά Γραφεία, Οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, Ξεναγούς, Συνεδριακό Τουρισμό, Εστίαση».

Στόχος αποτελεί η εκπαίδευση και κατάρτιση των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο με απώτερο σκοπό, τον εφοδιασμό τους με τις κατάλληλες γνώσεις, δεξιότητες και συμπεριφορές για την ανάσχεση της πανδημίας και την συνέχιση της υγειονομικά άριστης διαχείρισης που παρουσίασε η Πελοπόννησος.

Οι συμμετέχοντες στην εκπαίδευση θα προέρχονται από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού, ώστε να βοηθηθούν να ξεκινήσει η νέα κανονικότητα. Τα Σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από την Μονάδα Μικροβιολογίας Τροφίμων, Ύδατος και Περιβάλλοντος (ΜΜΤΥΠ) του εργαστηρίου Κλινικής Μικροβιολογίας και Μικροβιακής Παθογένεσης του Πανεπιστημίου Κρήτης η οποία διαθέτει την γνωστική εμπειρία, την τεχνική κατάρτιση και το επιστημονικό προσωπικό για τη διεξαγωγή των σχετικών εκπαιδεύσεων, εξ’ αποστάσεως και με φυσική παρουσία αν και εφόσον απαιτηθεί. Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης θα αναλάβει την χορήγηση σχετικών πιστοποιητικών στην αγγλική και στην ελληνική στους συμμετέχοντες.

Το σχετικό πρόγραμμα κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις επιταγές των υγειονομικών πρωτοκόλλων που εκδόθηκαν από τα Υπουργεία Οικονομικών, Υγείας και Τουρισμού.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα