Μάταλα: Πράσινο φως για την αναβάθμιση των υποδομών στο δημοτικό κάμπινγκ

04 Jun 2020, 10:27 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Μάταλα: Πράσινο φως για την αναβάθμιση των υποδομών στο δημοτικό κάμπινγκ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε έγκριση για την υποβολή πρότασης της πράξης «Αναβάθμιση υφιστάμενων και δημιουργία συμπληρωματικών κοινόχρηστων υποδομών για την υποστήριξη Πολιτιστικών-Περιβαλλοντικών εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Κάμπινγκ Ματάλων.» με συνολικό προϋπολογισμό 464.968 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ, για ένταξη και χρηματοδότηση στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «ΑΛΙΕΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΑ 2014-2020» προχώρησε ο Δήμος Φαιστού.

Το προτεινόμενο έργο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα και μια σημαντική ευκαιρία για να μπορέσει η παραλιακή περιοχή του κόλπου της Μεσαράς να αποκτήσει βιώσιμες πολιτιστικές – φιλοπεριβαλλοντικές υποδομές με συνέργειες με τις υφιστάμενες τουριστικές υποδομές που να συνδέονται με τα τοπικά προϊόντα, χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα της περιοχής.

Οι διακοπές, το ταξίδι και οι δραστηριότητες περιβαλλοντικής πληροφόρησης, πολιτιστικών δραστηριοτήτων, άθλησης και αναψυχής αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ζωής τoυ σύγχρονου ανθρώπου, ως μέσο απόδρασης από την καθημερινότητα, ενίσχυσης των κοινωνικών δεσμών, προαγωγής της σωματικής και ψυχικής υγείας.

Ο αριθμός των ατόμων που επιλέγουν να κάνουν διακοπές σε περιοχές όπως η παραλιακή ζώνη της δυτικής Μεσαράς, συνδυάζοντας πολιτιστικές, περιβαλλοντικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες ολοένα και αυξάνεται. Η διαμονή σε συνθήκες που είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην φύση κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια που αυξάνονται παράλληλα και οι ευκαιρίες για μετακίνηση.

Η προτεινόμενη παρέμβαση θα αναπτυχθεί στο ελεύθερο νοτιοανατολικό τμήμα της δημοτικής έκτασης, δεν θα επηρεάζει την αυτόνομη λειτουργία του Κάμπινγκ και θα προσφέρει υποδομές για ευκαιρίες πολιτιστικών – φιλοπεριβαλλοντικών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη κοινωνία της περιοχής, δημιουργώντας συνέργειες τόσο με την λειτουργία του Κάμπινγκ, όσο και με τους κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς της περιοχής.

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα