Η Πάρος είναι έτοιμη να υποδεχθεί το ελληνικό καλοκαίρι

18 May 2020, 20:00 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Η Πάρος είναι έτοιμη να υποδεχθεί το ελληνικό καλοκαίρι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με στόχο να προστατεύσει τους κατοίκους  από την πανδημία και να προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να υποδεχθεί με ασφάλεια τους τουρίστες το προσεχές διάστημα, ο Δήμος Πάρου το τελευταίο δίμηνο υλοποιεί οργανωμένα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υγειονομικών δράσεων, το οποίο θα συνεχιστεί μέχρι την 1η Ιουνίου. Η πιο σημαντική κίνηση ήταν η προμήθεια του μηχανήματος μοριακής ανάλυσης εξετάσεων, το οποίο έχει τοποθετηθεί ήδη στο Κέντρο Υγείας. Η δυνατότητα έγκαιρου εντοπισμού πιθανού κρούσματος περιορίζει σημαντικά τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού, άρα στην πράξη διασφαλίζει τους επαγγελματίες του νησιού ότι θα υπάρχει μια ομαλή τουριστική σεζόν.

Ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Ι. Κωβαίος, δήλωσε σχετικά: «Λαμβάνοντας υπόψη τη νέα πραγματικότητα, εργαστήκαμε εγκαίρως και συντονισμένα για να εξοπλίσουμε το νησί μας με την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή ώστε να το θωρακίσουμε απέναντι στον κορωνοϊό. Η Πάρος είναι ένας ασφαλής υγειονομικά προορισμός και περιμένει να υποδεχθεί τουρίστες από το εξωτερικό και τη χώρα μας. Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω τους ιδιώτες για τις πολύ σημαντικές δωρεές τους αλλά και τους συνεργάτες μου και τους επαγγελματίες του νησιού που δούλεψαν όλοι μαζί για να προετοιμάσουμε το νησί μας για το καλοκαίρι». 

Το πρόγραμμα υγειονομικής προστασίας του Δήμου Πάρου, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει εβδομαδιαίες απολυμάνσεις του Κέντρου Υγείας με ταυτόχρονη διαμόρφωση χώρου για την ασφαλή υποδοχή ασθενών που έχουν προσβληθεί, συστηματική απολύμανση δημόσιων χώρων και πλατειών, εγκατάσταση isobox που θα λειτουργήσει ως χώρος προληπτικής εξέτασης, προμήθεια 3D μασκών, ηλεκτρονικών θερμομέτρων καθώς και ένα ψηφιακό λαρυγγοσκόπιο δωρεάς του κ. Φιλιώτη και της φαρμακευτικής εταιρείας Φαρμασέρβ-Λίλλυ και ενός μηχανικού συστήματος δημιουργίας αρνητικής πίεσης για τη βραχυπρόθεσμη φιλοξενία ασθενών, το οποίο είναι δωρεά του Συνδέσμου Προμηθευτών Χαρτοπωλείων. Επίσης, για να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικός, ο εξοπλισμός καθαρισμού του Δήμου ενισχύθηκε με ένα μηχάνημα απολύμανσης με ατμό και ένα μηχάνημα ψεκασμού επιφανειών.

Τέλος, ο ιατρικός εξοπλισμός συνολικής αξίας 200.000 ευρώ, που διατέθηκε από την Oliaros A.E και μια ομάδα ιδιωτών, περιέχει συσκευές και 400 kit για μοριακά τεστ τελευταίας γενιάς, συσκευές παροχής υψηλής ροής μειγμάτων αέρα/οξυγόνου με ενσωματωμένο υγραντήρα, εξοπλισμό εξαερισμού για 2 αίθουσες εκτάκτων περιστατικών και βοηθητικό εξοπλισμό για την έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών. 

 

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα