Τουριστική ανάδειξη του Ορειβατικού Μονοπατιού Ε4 της Κρήτης

02 May 2020, 14:14 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Τουριστική ανάδειξη του Ορειβατικού Μονοπατιού Ε4 της Κρήτης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε δράση που αφορά στην ανάδειξη του Ευρωπαϊκού Ορειβατικού Μονοπατιού Ε4, ως εργαλείου για την ανάπτυξη και προβολή του Τουρισμού της Κρήτης προβαίνει η Περιφέρεια Κρήτης προετοιμάζοντας το έδαφος για την επόμενη μέρα του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

Ειδικότερα, το έργο αφορά στη δημιουργία και λειτουργία ενός Δικτύου Χωρικής Σήμανσης και Ψηφιακής Προβολής του Ε4 μέσα από μία σειρά ενεργειών,  οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τη συμβατική χωρική σήμανση και έντυπη πληροφόρηση, τις συμβατικές πινακίδες σήμανσης και τη δημιουργία εντύπων προβολής. Επιπροσθέτως, για τις ανάγκες προβολής θα παραχθούν λεύκωμα, γενικός χάρτης της Κρήτης, ψηφιακή σήμανση, καθώς και υπηρεσίες web marketing και προώθησης.

Στο πλαίσιο της ανάγκης για ενημέρωση, προβολή και διαχείριση του Δικτύου Ε4 Κρήτης, με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών, θα δημιουργηθεί δικτυακή πλατφόρμα με ψηφιακές υπηρεσίες και συνοδευτικές εφαρμογές, άμεσα και δωρεάν προσβάσιμες. Ενδεικτικά, οι εν λόγω εφαρμογές περιλαμβάνουν τη δημιουργία διαδικτυακών εκδόσεων – eBooks, την ανάπτυξη διαδικτυακού πληροφοριακού συστήματος, webportal, την ανάπτυξη ψηφιακού app σε iOS και Android, την προμήθεια και εγκατάσταση beacons, QR codes και ειδικές ψηφιακές εφαρμογές περιήγησης.

Σημειώνεται ότι η ανωτέρω δράση συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτη και συγκεκριμένα στη Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα