Κρήτη: Σύνδεση του Ευρωπαϊκού Ορειβατικού Μονοπατιού Ε4 με τους προορισμούς του νησιού

05 Feb 2020, 10:02 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Κρήτη: Σύνδεση του Ευρωπαϊκού Ορειβατικού Μονοπατιού Ε4 με τους προορισμούς του νησιού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ένα χρήσιμο έργο, το οποίο θα λειτουργήσει ως αποτελεσματικό εργαλείο για την ανάπτυξη και προβολή του τουρισμού στην Κρήτη δρομολογεί η Περιφέρεια Κρήτης.

Πρόκειται για τη δημιουργία και προώθηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος σήμανσης και προβολής των περιοχών που διασχίζει το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 σε ολόκληρη την Κρήτη. Η υλοποίηση του έργου θα συνεισφέρει ουσιαστικά στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της ενδοχώρας του νησιού, με κύριους άξονες τον τουρισμό, τον πολιτισμό και το φυσικό περιβάλλον.

Το έργο προβλέπεται να δημιουργήσει συνέργειες με άλλα υλοποιημένα έργα και δράσεις, ή έργα και δράσεις που υλοποιούνται ή σχεδιάζονται, όπως δράσεις τουριστικής προβολής,  Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις σε περιοχές Γεωπάρκων Ουνέσκο και Δρυμού Σαμαριάς. Βασικό μέσο για τη διασύνδεση διαφορετικών δράσεων κατά μήκος του Ε4,  είναι η δικτύωση των υφιστάμενων και σχεδιαζόμενων υποδομών που θα καθιστούν το Ε4 Κρήτης ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν που θα λειτουργεί συμπληρωματικά με το υφιστάμενο τουριστικό προϊόν του νησιού.

Η δικτύωση αυτή θα δομηθεί πάνω στην ιδέα της ενεργοποίησης τοπικών πόλων ανάπτυξης τουρισμού υπαίθρου, με υποδομές και δραστηριότητες που θα επικεντρώνονται σε τοπικά πλεονεκτήματα , όπως είναι η αγροτική, η πολιτιστική και η περιβαλλοντική κληρονομιά.

Μεταξύ άλλων, το έργο περιλαμβάνει χωρική σήμανση, πινακίδες και χάρτες για τα 7 ορειβατικά καταφύγια, ψηφιακή σήμανση μέσω πλατφόρμας και εφαρμογών έξυπνων συσκευών , ψηφιακό τουριστικό οδηγό και διαδραστικά παιχνίδια.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα