Έμφαση στις νέες τεχνολογίες στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Ελαφονήσου

18 Jan 2020, 13:24 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Έμφαση στις νέες τεχνολογίες στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Ελαφονήσου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στην αξιοποίηση των διαδικτυακών τεχνολογιών επικεντρώνεται το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Ελαφονήσου, με στόχο την αποδοτικότερη προβολή τόσο του προορισμού, όσο και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο μοναδικό νησιωτικό δήμο της Πελοπονήσου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής, θα υλοποιηθούν μεταξύ άλλων δράσεις όπως δημιουργία Δημιουργία forum ανταλλαγής τουριστικών ιδεών και προτάσεων, ανάπτυξη της διαδικτυακής πύλης Elafonisos.gr, συντονισμός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθώς και αξιοποίηση των ηλεκτρονικών καναλιών επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς. Επιπροσθέτως,  προγραμματίζεται προσέλκυση κινηματογραφικών και διαφημιστικών παραγόντων, επαφές με φορείς που δραστηριοποιούνται σε μορφές εναλλακτικού τουρισμού αλλά και λειτουργία info kiosk στο λιμάνι, με σκοπό την καλύτερη πληροφόρηση των τουριστών.

Παράλληλα, θα δοθεί βαρύτητα στην πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά του τόπου αλλά και στην ανάπτυξη του θρησκευτικού και αθλητικού τουρισμού. Τέλος, θα λάβουν χώρα ποικίλες εκδηλώσεις για την προβολή της ελαφονησιώτικης κουζίνας και της τοπικής γαστρονομίας, τα βασικά προϊόντα της οποίας είναι το μέλι, το αλάτι, το λάδι και το ψάρι, εκδηλώσεις πολιτιστικού και εικαστικού ενδιαφέροντος, όπως εκθέσεις φωτογραφίας και σύγχρονης τέχνης, αλλά και βραδιές αστροπαρατήρησης, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα