Συνεργασία του Δήμου Ιλίου με το Πανεπιστήμιο Δ. Αττικής και για τουριστικούς σκοπούς

28 Dec 2019, 23:51 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Συνεργασία του Δήμου Ιλίου με το Πανεπιστήμιο Δ. Αττικής και για τουριστικούς σκοπούς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής αποφάσισε ο Δήμος Ιλίου, σε σημαντικούς τομείς της λειτουργίας της περιοχής, με  βασικό μέλημα την αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών του.

Στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας, ο δήμος θα διαθέσει τις κατάλληλες πληροφορίες και υποστήριξη ενώ το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα συμβουλεύσει, θα υποστηρίξει και θα συμβάλλει στην συνεργασία με τις ερευνητικές δράσεις του και τη διεθνή εμπειρία του σε ποικίλα πεδία εξυπηρέτησης της κοινωνίας.

Ειδικότερα, η ανωτέρω συνεργασία θα συμβάλλει μεταξύ άλλων  στην τουριστική ανάδειξη της περιοχής με διαδρομές και τοπόσημα, στην ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής με πολιτιστικά φεστιβάλ και εκθέσεις, καθώς και στην υλοποίηση καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και πολιτισμού.

Παράλληλα, θα λάβουν χώρα δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος όπως είναι για παράδειγμα η ανακύκλωση, η κλιματική αλλαγή και η προβολή της περιβαλλοντικής πολιτικής του δήμου, η λειτουργία Ενεργειακού Πάρκου με βάση τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά και η συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά αναπτυξιακά ή ερευνητικά προγράμματα.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα