Νέο τουριστικό σήμα για τη Σκιάθο

04 Dec 2019, 10:05 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Νέο τουριστικό σήμα για τη Σκιάθο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη δημιουργία νέου τουριστικού σήματος που θα χρησιμοποιηθεί σε δράσεις τουριστικής προβολής του νησιού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αποφάσισε ο Δήμος Σκιάθου.

Το νέο σήμα θα αποτελείται από εικαστικό και λεκτικό μέρος στα ελληνικά και στα αγγλικά, ήτοι λογότυπο, ενώ θα μπορεί να απεικονίζεται και ως εικόνα, ανεξάρτητα από το λεκτικό του μέρος. Στόχος είναι το νέο σήμα να αντανακλά την γεωγραφική, ιστορική, φυσική και πολιτιστική ταυτότητα του Δήμου Σκιάθου, κυρίως όμως να προβάλλει την εικόνα του ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Η ανωτέρω απόφαση προέκυψε από την ανάγκη χρήσης μιας αποτελεσματικής απεικόνισης στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και σε δράσεις που προβάλουν το νησί της Σκιάθου, εντός και εκτός των συνόρων της χώρας. Ειδικότερα, το νέο σήμα θα χρησιμοποιηθεί ευρέως σε ενέργειες προβολής, επικοινωνίας και ενημέρωσης και σε ποικίλες εφαρμογές, όπως είναι μεταξύ άλλων οι κάρτες, η υπογραφή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα διαφημιστικά έντυπα και προϊόντα καθώς και οι ηλεκτρονικές παρουσιάσεις.

Τέλος, η δημιουργία του λογοτύπου, προϋπολογισμού 24.800 ευρώ, εκτός της λειτουργικότητας και ευχρηστίας του, θα πρέπει να τραβά την προσοχή και να αποτυπώνεται στη μνήμη των ομάδων ενδιαφέροντος.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα