Ο Τ.Ο. Λουτρακίου για τη φιλοξενία μεταναστών στην περιοχή

26 Nov 2019, 09:29 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Ο Τ.Ο. Λουτρακίου για τη φιλοξενία μεταναστών στην περιοχή

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τα ξενοδοχεία του Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχής δεν δείχνουν διατεθειμένα να φιλοξενήσουν μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ μελέτες δείχνουν ότι η μετεγκατάσταση προσφύγων επηρεάζει την απόφαση των δυνητικών πελατών σε αρκετά υψηλό ποσοστό και υποθάλπει τις προσπάθειες για την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού όπως και την προώθηση του προορισμού σε τουριστικές αγορές.

Αυτό υπογραμμίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι φορείς-μέη του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου, ζητώντας την συμπαράσταση των τοπικών αξιωματούχων τόσο με την λήψη των αναγκαίων μέτρων, όσο και με την λήψη μέτρων προς αποφυγή διασποράς ανυπόστατων φημών. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση...

Tο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στα πλαίσια της στρατηγικής που ακολουθεί, αποφάσισε ότι στο προσεχές διάστημα θα κατατεθούν προτάσεις για την ανεύρεση χώρων φιλοξενίας μεταναστών/προσφύγων στην ενδοχώρα, σε ενίσχυση της προσπάθειας αποσυμφόρησης των νησιών και αναλογικής κατανομής τους ανά περιφέρεια. Οι χώροι θα αφορούν κυρίως σε ξενοδοχεία ή και διαμερίσματα που θα ενοικιασθούν.

Η τυχόν αναζήτηση ξενοδοχειακών κλινών εκ μέρους της κυβέρνησης για την τακτοποίηση μεταναστών και προσφύγων δεν βρίσκει ανταπόκριση στα ξενοδοχεία της περιοχής μας. Η περιοχή της Κορινθίας ήδη ικανοποιεί τις απαιτήσεις του κράτους με την φιλοξενία μεταναστών τόσο στους Αγίους Θεοδώρους όσο και στην Κόρινθο και όλοι μας επιδεικνύουμε κατανόηση και ανθρωπιά.

Παρόλαυτά, είναι παράλληλα καθήκον μας να διαφυλάξουμε έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου, έτσι ώστε να μην αλλοιωθεί η ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών των τουριστικών επιχειρήσεων και να μην πληγεί η εικόνα της πόλης στο εξωτερικό με συνέπειες για την τοπική οικονομία, η οποία στηρίζεται κατά κύριο λόγο από τον τουρισμό.

Σύμφωνα με μελέτες, η μετεγκατάσταση προσφύγων επηρεάζει την απόφαση των δυνητικών πελατών σε αρκετά υψηλό ποσοστό και υποθάλπει τις προσπάθειες για την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού όπως και την προώθηση του προορισμού σε τουριστικές αγορές.

Στην προσπάθειά μας αυτή, ζητάμε την συμπαράσταση των τοπικών αξιωματούχων τόσο με την λήψη των αναγκαίων μέτρων, όσο και με την λήψη μέτρων προς αποφυγή διασποράς ανυπόστατων φημών. 

Με εκτίμηση

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ LTO

Καραβούλης Σπύρος – Πρόεδρος Δ.Σ

Φιλιππίδη Σοφία - Αντιπρόεδρος Δ.Σ. - Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων

Κόντης Γιάννης -Γραμματέας Δ.Σ – Πρόεδρος του Συλλόγου « Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ»

Βλάσσης Δημήτρης -Ταμίας Δ.Σ - Εκπρόσωπος Τουριστικών Γραφείων

Αλεξανδρής Γιάννης – Μέλος Δ.Σ- Εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα