Χαμηλές ταχύτητες στην παλιά πόλη του Ηρακλείου

26 Nov 2019, 09:13 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Χαμηλές ταχύτητες στην παλιά πόλη του Ηρακλείου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ένα αποτελεσματικό «φρένο» στους επίδοξους ραλίστες που κινούνται επικίνδυνα στην περιοχή της παλιάς πόλης του Ηρακλείου Κρήτης, επιχειρούν να θέσουν οι αρμόδιες αρχές.

Ειδικότερα, ο Δήμος Ηρακλείου αποφάσισε τη μεταβολή του ανώτατου ορίου ταχύτητας εντός της παλιάς πόλης, σε 30 χιλιόμετρα την ώρα.

Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο έχει ως στόχο να προστατεύσει το σύνολο των οδηγών και ιδιαίτερα τους μοτοσικλετιστές, τους ποδηλάτες αλλά και τους πεζούς που κινούνται στην περιοχή της παλιάς πόλης.  Επιπροσθέτως, το νέο μέτρο αναμένεται να συνδράμει στην ομαλή διέλευση της αστικής συγκοινωνίας, καθώς και στη βελτίωση της ορατότητας των πεζών που βρίσκονται στο οδόστρωμα,  σε σημεία όπου παρατηρείται συστηματική παράνομη στάθμευση. Παράλληλα, η μείωση του ορίου ταχύτητας, μπορεί να οδηγήσει και σε μείωση των ατυχημάτων κατά 40%.

Αναλυτικά, το νέο όριο ταχύτητας θα ισχύσει στις εξής οδούς: Λ. Σοφ. Βενιζέλου από πλ. 18 Άγγλων έως τον προμαχώνα Αγ. Ανδρέα, Αρχ. Μακαρίου, (από Προμαχώνα Παντοκράτορα εως Πύλη Ιησού), οδός ΄Εβανς, Αβέρωφ, Κυρίλλου Λουκάρεως Αγ. Μηνά, Λ. Καλοκαιρινού, Στ. Γιαμαλάκη, Λ. Δημοκρατίας - Ανεμογιάννη- Δ. Μποφώρ- Μαλικούτη – Επιμενίδου- Πλ. Νεάρχου έως πλ. 18 Άγγλων.

Τέλος, επί της Λ. Σοφ. Βενιζέλου και επί της οδού Δ. Μποφώρ, θα τοποθετηθούν ανακλαστήρες οδοστρώματος.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα