Το σπίτι του τουρίστα στο Μεσολόγγι

26 Nov 2019, 08:57 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Το σπίτι του τουρίστα στο Μεσολόγγι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την υλοποίηση της δράσης Αιτωλική Φιλοξενία - Το σπίτι του τουρίστα Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου αποφάσισε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το σπίτι του τουρίστα, αφορά στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών ολοκλήρωσης θεματικών τουριστικών διαδρομών της περιοχής του Μεσολογγίου. Ειδικότερα, στο πλαίσιο του έργου θα αναπτυχθούν ψηφιακές υπηρεσίες διαμόρφωσης θεματικών τουριστικών διαδρομών στην περιοχή του Μεσολογγίου, οι οποίες θα διασυνδέουν τον επισκέπτη με το φυσικό περιβάλλον, τα τοπικά προϊόντα αγροδιατροφής, την επιχειρηματικότητα των τοπικών προϊόντων και την άυλη ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της περιοχής.

Στόχος είναι η ανάδειξη της περιοχής και η διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης βιωματικής εμπειρίας των επισκεπτών. Για το σκοπό αυτό, θα διαμορφωθούν κατάλληλες ψηφιακές υπηρεσίες, που θα δίνουν τη δυνατότητα σε επισκέπτες, φορείς, επιχειρήσεις και τουριστικούς πράκτορες, να δημιουργούν και να διαχειρίζονται ψηφιακό περιεχόμενο και να αποκτούν πρόσβαση σε αυτό από διάφορα τεχνολογικά μέσα όπως Η/Υ, φορητές συσκευές και έξυπνα κινητά τηλέφωνα.

Για την υλοποίηση της ανωτέρω δράσης, θα επιλεγούν τουλάχιστον 4 βασικές θεματικές διαδρομές σχετικές με το φυσικό περιβάλλον, όπως είναι για παράδειγμα η λιμνοθάλασσα, για τα τοπικά προϊόντα, την επιχειρηματικότητα τοπικών προϊόντων, την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά.

Τέλος, οι ψηφιακές υπηρεσίες και το ψηφιακό περιεχόμενο θα είναι προσβάσιμο από τους τελικούς χρήστες είτε διαδικτυακά, είτε τοπικά, συνδεόμενοι με τους ασύρματους σταθμούς προβολής περιεχομένου.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα