ΔΕΥΑΡ: Προσφυγή για ακύρωση προστίμου λόγω εκροής λυμάτων στη θάλασσα έμπροσθεν ξενοδοχείου

08 Nov 2019, 10:16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

ΔΕΥΑΡ: Προσφυγή για ακύρωση προστίμου λόγω εκροής λυμάτων στη θάλασσα έμπροσθεν ξενοδοχείου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Ρόδου προχωρά σε άσκηση προσφυγής ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου για την ακύρωση επιβληθέντος προστίμου προς την Εταιρεία.  

Για την ιστορία το πρόστιμο 1.000 ευρώ επεβλήθη στην ΔΕΥΑΡ από το Λιμεναρχείο Ρόδου,  διότι σύμφωνα με την σχετική απόφαση δεν ελήφθησαν από τη ΔΕΥΑΡ όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της εκροής ακάθαρτων υδάτων (λυμάτων) από αγωγό ομβρίων της στη θαλάσσια περιοχή έμπροσθεν του ξενοδοχείου «GRAND HOTEL» στην πόλη της Ρόδου την 22α Σεπτεμβρίου 2019.

Κατά την άποψη της Νομικής Υπηρεσίας, της ΔΕΥΑΡ, το συγκεκριμένο πρόστιμο κακώς επιβλήθηκε σε βάρος της, διότι δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο της απόφασης επιβολής προστίμου του Λιμεναρχείου Ρόδου, ότι υπάρχει αιτιώδης σύνδεσμος μεταξύ του ζημιογόνου γεγονότος ήτοι της ρύπανσης και της υπαιτιότητας της ΔΕΥΑΡ, διότι από το δίκτυο ομβρίων της ΔΕΥΑΡ εκβάλλονται μόνο όμβρια ύδατα και όχι λύματα, είναι δε προφανές ότι τρίτος εκτός ΔΕΥΑΡ, προέβη στην ανωτέρω παράνομη και αυθαίρετη επέμβαση στο δίκτυο της Επιχείρησης. Γι΄ αυτό προτάθηκε η άσκηση προσφυγής ενώπιον των αρμοδίων Διοικητικών Δικαστηρίων, για την ακύρωση του επιβληθέντος προστίμου.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα