"Let's go, let's eat!" στη Ρόδο από τη Ρωσική τηλεόραση
05 Nov 2019, 06:07 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
TornosNews.gr
Η μοναδική φύση της Ρόδου, η ροδίτικη γαστρονομία και τα εξαιρετικά προϊόντα της ροδίτικης γης, αποτέλεσαν πόλο έλξης των παραγωγών της δημοφιλούς γαστρονομικής και εθνογραφικής τηλεοπτικής εκπομπής "Let's go, let's eat!" του Ρωσικού τηλεοπτικού καναλιού NTV, που επισκέφθηκαν το νησί μας το χρονικό διάστημα από τις 20 -24 Οκτωβρίου 2019. Το ταξίδι στη Ρόδο διοργάνωσε το Γραφείο του Ε.Ο.Τ. Ρωσίας και Κ.Α.Κ, μετά από επίσημο αίτημα του Ρωσικού καναλιού NTV.
Η γαστρονομική και εθνογραφική εκπομπή "Let's go, let's eat!" - «Ας πάμε, ας φάμε!» ξεκίνησε το 2012 με οικοδεσπότη τον Άγγλο επιχειρηματία και γνωστό εμπειρογνώμονα γαστρονομίας ο κ. John Warren.
Πρόκειται για μία από τις πλέον δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές της Ρωσίας, στην οποία έχει απονεμηθεί βραβείο από το National Geographic Traveler Awards 2016 και το National Geographic Traveler Awards 2018 ως το καλύτερο ταξιδιωτικό show στη ρωσική τηλεόραση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι NTV όπου προβάλλεται η εκπομπή παρακολουθούν περισσότεροι από 5 εκατομμύρια τηλεθεατές.
Τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου από τη Ρωσία που ήλθαν στη Ρόδο αποτελούνταν εκτός από τον παρουσιαστή κ. John Warren, από τον οικοδεσπότη κ. Federico Arnaldi, την παραγωγό κα Maria Kovalenko, την σεναριογράφο κα Alla Pugovkina και τους δύο cameramen κυρίους Sergei Ashikhmin και Andrei Vavilenkov.
Όργωσαν κυριολεκτικά το νησί μας τις λίγες ημέρες της παραμονής τους εδώ. Με τις τηλεοπτικές κάμερες πραγματοποίησαν γυρίσματα από την πόλη της Ρόδου μέχρι την Λίνδο και το Πρασονήσι. Θαύμασαν, το μεγαλείο που εκπέμπει η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, το δρόμο των Ιπποτών, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και φυσικά τις Πηγές Καλλιθέας.
Ενθουσιάσθηκαν και με την άλλη πλευρά της Ρόδου, όχι την τουριστική, αλλά αυτής της ζωής της υπαίθρου και της ενασχόλησης των κατοίκων με αγροτικές εργασίες. Τράβηξαν πλάνα από το μάζεμα των ελιών στην περιοχή του Αρχαγγέλου, γνώρισαν ανθρώπους του νησιού, έζησαν τη μοναδική ροδίτικη φιλοξενία, δοκίμασαν τα τοπικά φαγητά, γεύθηκαν το ροδίτικο λάδι, τις ελιές, τα όσπρια, κινηματογράφησαν τη διαδικασία παρασκευής ντόπιων φαγητών στη Λίνδο.
Η φυσική ομορφιά του νησιού και η ανάδειξη της ροδίτικης γαστρονομίας θα προβληθούν μέσω της εκπομπής "Let's go, let's eat!" στο ρωσικό κοινό κατά τη μετάδοση του πρώτου επεισοδίου της εκπομπής στις 30 Νοεμβρίου 2019 και ο χρόνος εκπομπής ενός επεισοδίου είναι 42 λεπτά.
Για την υλοποίηση του ταξιδιού συνεργάσθηκαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και όπως πάντα επιχειρηματίες που στηρίζουν τις δράσεις αυτές και συγκεκριμένα:
Aegean Airlines, Presidential A.E. Hotel Atrium Platinum, Tez Tour A.E, Κ.Καλογερής Γ. Καταχανάς ΟΕ- εστιατόριο “Romeo”, Κατάλυμα «Ωβέρνη» ΙΚΕ- Καφέ- εστιατόριο «Ωβέρνη», Ευρυπίδης Γκόγκος ΕΕ –εστιατόριο «Καλυψώ» στη Λίνδο, Κ. Ζώης &Σια ΟΕ – εστιατόριο “Nisos”, Χορευτική Ομάδα Ιάκωβου Φτάκλα «Χορευτές του Αιγαίου», Dodekanisos Seaways, Καζίνο Ρόδου ΑΕ, Γ. Ποντικάκης και Σία ΟΕ- “Pane Di Capo”, Natura Rodos - Σταύρος Γεώργιος Κάλλας Ο.Ε. και Ν. Τατάκης - Tatakis Wine - Βαγγέλης Τατάκης.
διαβάστε ακόμα
- Η Ολυμπιακή Φλόγα συναντά την Σαντορίνη στο ταξίδι της 25/04 | 12:31
- Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στα Νότια Προάστια 25/04 | 07:08
- Παρατηρήσεις για τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη 24/04 | 07:24
- Λογοτεχνική ‘Άνοιξη-Νίκος Μάρκου 2024 στη Σκόπελο 25/04 | 07:03
- 13ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου Υπεραπόστασης Δόλιχος Δελφοί –Ολυμπία 25/04 | 07:59
- Φεστιβάλ Λαϊκής Κιθάρας στη Θεσσαλονίκη 24/04 | 07:22
- 6ος Μαραθώνιος Κισσάβου 24/04 | 07:19
- Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό 23/04 | 07:05
- Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός 23/04 | 07:02
- Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους 23/04 | 06:52
δημοφιλέστερα
- 1 ΕΞΑΑΑ | Oι επιδόσεις των ξενοδοχείων της Αθήνας το α' τρίμηνο - 2,5 δισ. ευρώ τα ετήσια έσοδα στην Αττική 24.04.2024 | ΦΟΡΕΙΣ
- 2 EasyJet: 22 νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024 24.04.2024 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 3 Τουρισμός ευεξίας | Οι 5 νέες τάσεις, που καθορίζουν τον σύγχρονο ταξιδιώτη ευεξίας 24.04.2024 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
- 4 Project VORIA | Πώς θα είναι το συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων με το καζίνο στο Μαρούσι 24.04.2024 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 5 Κατεδάφιση ετοιμόρροπου ξενοδοχείου στη Νάξο και μπαρ σε ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέλι - Απόφαση για το Ξενία Κοζάνης 25.04.2024 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 6 Έρευνα Marriott Bonvoy: Πώς ταξιδεύουν οι σύγχρονοι Ασιάτες – Κυνηγοί του value και της μέγιστης εμπειρίας 24.04.2024 | ΤΑΣΕΙΣ
- 7 Ο ΕΟΤ ενισχύει οικονομικά την κινηματογραφική ταινία "Υπάρχω" για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη 25.04.2024 | ΕΟΤ
- 8 Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στα Νότια Προάστια 25.04.2024 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 9 The Athenaeum | Ανοίγει στις αρχές Μαΐου νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο τη Αθήνας 24.04.2024 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 10 Ο FTI υπόσχεται στους ξενοδόχους έγκαιρες πληρωμές 24.04.2024 | TOUR OPERATORS