Καινοτόμες δράσεις ψηφιακής τεχνολογίας στην Άρτα

23 Oct 2019, 10:23 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Καινοτόμες δράσεις ψηφιακής τεχνολογίας στην Άρτα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Καινοτόμες δράσεις ψηφιακής τεχνολογίας πρόκειται να λάβουν χώρα στην Άρτα, μέσω της υλοποίησης της πράξης Καινοτόμες δράσεις του Δήμου Αρταίων για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό.

Μέσω της ανωτέρω δράσης, η οποία ξεκινά τον Δεκέμβριο και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβριο του 2020, ο Δήμος Αρταίων στοχεύει στην ενημέρωση των κατοίκων και των τουριστών και κατ’ επέκταση στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή.  Οι ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν, είναι οι εξής:

-Επέκταση του δικτύου WIFI στις περιοχές αξιοθέατων, με εγκατάσταση 40 νέων wifi hot spot σημείων όπου θα είναι δυνατή η πρόσβαση στο διαδίκτυο δωρεάν, μέσω της ειδικής ιστοσελίδας του Δήμου Άρτας και των εφαρμογών για κινητά.

-Σήμανση και τεκμηρίωση των αξιοθέατων - Δημιουργία Εφαρμογής περιήγησης και προβολής, με δυνατότητα γεωγραφικού στίγματος, επιτόπιας σήμανσης με πινακίδα με QR CODE και ενσωματωμένους ραδιοφάρους. Ειδικότερα, η εφαρμογή θα εμπεριέχει σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS), διαδικτυακή τουριστική εφαρμογή  και εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android και iOS.

-Ψηφιακή αποτύπωση σημείων υψηλής πολιτιστικής αξίας και σύνδεση με τρίτες πλατφόρμες. Ενδεικτικά, θα ψηφιοποιηθούν 50 σημεία πολιτιστικής αξίας, μνημεία, οικισμοί και περιοχές φυσικού κάλλους με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, δημιουργώντας για κάθε αξιοθέατο μικρή ταινία με χρήση τεχνολογίας 360 μοιρών. Για τα μνημεία τα οποία δεν διασώζονται σε καλή κατάσταση, θα γίνει αναπαράσταση με τη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας.

Τέλος, η ανωτέρω δράση συνολικού προϋπολογισμού 207.160,94 ευρώ,   εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα