Η γαστρονομία της Λέσβου παρουσιάζεται στο Βέλγιο
22 Oct 2019, 10:16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Σοφία Κοντογιάννη
Στις 17 Νοεμβρίου, θα λάβει χώρα στην πόλη Μπρυζ του Βελγίου ολοήμερη γαστρονομική εκδήλωση για τη γαστρονομία και τον τουρισμό της Λέσβου.
Η εν λόγω εκδήλωση με τίτλο A day for Lesvos, Μία ημέρα για τη Λέσβο, θα διεξαχθεί στο χώρο ConcertGebouw Brugge της ιστορικής και πανέμορφης φλαμανδικής πόλης.
Η επιλογή της Μπρυζ κρίνεται η πλέον κατάλληλη για τη διείσδυση στο φλαμανδόφωνο καταναλωτικό κοινό του Βελγίου και αποτελεί μοναδική ευκαιρία για στρατηγική επικοινωνία κατά την περίοδο των προ-κρατήσεων, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Φλάνδρα είναι η περιοχή με την μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη στο Βέλγιο.
Παράλληλα, η εκδήλωση φιλοδοξεί να φέρει κοντά το ευρύ κοινό με το γευστικό πλούτο της Ελλάδας και να αποτελέσει σημείο προβολής της σύγχρονης παραγωγικής χώρας και του τουριστικού προϊόντος της. Στην ανωτέρω επικοινωνιακή δράση, υπολογίζεται να συμμετάσχουν περί τους 300 επισκέπτες υψηλού επιπέδου, καθιστώντας τους, τους καλύτερους πολλαπλασιαστές υποστήριξης αλλά και εν δυνάμει αγοραστές-ταξιδιώτες, επιβεβαιώνοντας το κριτήριο των Βέλγων τουριστών να συνδέουν γευστικές εμπειρίες με την επιλογή του προορισμού διακοπών.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων από παραγωγούς και εταιρείες της Λέσβου, μαγειρικές παρουσιάσεις, παραδοσιακή μουσική και χορευτικό συγκρότημα, καθώς και παρουσιάσεις για τον θεματικό τουρισμό στη Λέσβο.
Τέλος, το ανωτέρω γαστρονομικό αφιέρωμα συνδιοργανώνεται μεταξύ άλλων από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το γραφείο του ΕΟΤ Κάτω Χωρών.
διαβάστε ακόμα
- traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός! 20/04 | 12:08
- Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης 20/04 | 11:54
- Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα 20/04 | 11:52
- Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό στοχεύοντας στη βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών 19/04 | 14:45
- Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων 19/04 | 11:34
- Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης 19/04 | 10:21
- Οι 6 φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο 19/04 | 07:09
- Ν. Χαρδαλιάς: Ολιστικό σχέδιο από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς 19/04 | 11:19
- Γυρίσματα στην Πάρο για νέα αγγλική τηλεοπτική σειρά 19/04 | 07:04
- Συνάντηση Αρναουτάκη με 19 πρέσβεις | Η Κρήτη συνδυάζει την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές 18/04 | 13:05
δημοφιλέστερα
- 1 ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες 19.04.2024 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ
- 2 Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς 19.04.2024 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ
- 3 ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων 19.04.2024 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 4 Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024 19.04.2024 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
- 5 Ryanair: Μεγάλη προσφορά για 500.000 θέσεις από 12,99 ευρώ 19.04.2024 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 6 «MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες 19.04.2024 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 7 Πιο ρυπογόνες από ποτέ οι low cost αεροπορικές εταιρίες 19.04.2024 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 8 X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό 19.04.2024 | ΣΕΤΕ
- 9 Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος 19.04.2024 | ΠΟΞ
- 10 Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό στοχεύοντας στη βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών 19.04.2024 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ