Η υπεροχή στον τουρισμό των νησιών Νοτίου Αιγαίου με αριθμούς

22 Oct 2019, 10:07 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Η υπεροχή στον τουρισμό των νησιών Νοτίου Αιγαίου με αριθμούς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τα τελευταία χρόνια επέδειξε μια σημαντικότατη αύξηση επί των τουριστικών εισπράξεων, καταλαμβάνοντας πλέον την πρώτη θέση εν συγκρίσει με τις υπόλοιπες 12 Περιφέρειες της χώρας, συμβάλλοντας στο 25% περίπου επί του συνόλου των τουριστικών εισπράξεων πανελλαδικά.

Η ΠΝΑ προσφέρει περίπου το 25% των κλινών πανελληνίως, ποσοστό που φανερώνει το πόσο δημοφιλής προορισμός είναι, παρουσιάζοντας διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση. Το ξενοδοχειακό προϊόν της ΠΝΑ μεταβάλλεται ποιοτικά με γοργούς ρυθμούς, αφού τα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων κατέχουν σταθερά τη μερίδα του λέοντος, ενώ τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων εμφανίζουν μια σημαντικότατη και σταθερή αύξηση, της οποίας ο ρυθμός μεγέθυνσης εάν διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα, εντός ολίγων ετών οι κλίνες των πεντάστερων μονάδων θα ανέλθουν στην πρώτη θέση. Τα ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων της ΠΝΑ, αποτελούν περίπου το 30% του συνολικού αριθμού των αντίστοιχων επιχειρήσεων πανελληνίως.

Οι κυριότερες αγορές αποστολής τουριστών στο σύνολο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι παραδοσιακά η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα, η Ρωσία, η Ιταλία, η Σουηδία, η Γαλλία η Ολλανδία και η Πολωνία. Οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και οι Ρώσοι προτιμούν κυρίως τα Δωδεκάνησα, ενώ οι Έλληνες, οι Ιταλοί και οι Γάλλοι, τις Κυκλάδες. Οι Γερμανοί και οι Βρετανοί, από την άλλη πλευρά αποτελούν κύριες αγορές και για τους δυο νομούς της ΠΝΑ. Τα πέντε διεθνή αεροδρόμια της ΠΝΑ, με αιχμή του δόρατος το αεροδρόμιο της Ρόδου, υποδέχονται περίπου το 20% των διεθνών αεροπορικών αφίξεων πανελλαδικά.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα