17ο ΥΠΕΡΙΑ Conference για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό στην Αμοργό

15 Oct 2019, 09:29 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

17ο ΥΠΕΡΙΑ Conference για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό στην Αμοργό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στην Αιγιάλη της Αμοργού, από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το 17ο ΥΠΕΡΙΑ Conference για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, με θέμα τη Γαστρονομία.

Το συνέδριο θα εστιάσει και φέτος στη γαστρονομία, υποστηρίζοντας το ρόλο της Περιφέρειά μας ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το έτος 2019.

Στη σημαντική εκδήλωση, συμμετέχουν κάθε χρόνο δημοσιογράφοι, παραγωγοί ταινιών και φωτορεπόρτερ των μεγαλύτερων ΜΜΕ του εξωτερικού και της Ελλάδας.

Με τις ανακοινώσεις, τα άρθρα, τις φωτογραφίες και τις συνεντεύξεις που δημοσιεύονται στα ξένα και εγχώρια ΜΜΕ, γίνονται αρωγοί προώθησης και πρεσβευτές του τόπου, συμβάλλοντας στην αύξηση της επισκεψιμότητας των νησιών για τουριστικούς, επαγγελματικούς και δημιουργικούς λόγους.

Οι τουριστικές ταινίες μικρού μήκους, συμβάλλουν καθοριστικά στην προβολή του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού πλούτου της κάθε περιοχής. Εξάλλου το Φεστιβάλ της Αμοργού είναι μέλος της διεθνούς ομοσπονδίας Φεστιβάλ CIFFT , με έδρα τη Βιέννη, γεγονός που του προσδίδει διεθνές κύρος και σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης.

Επιπροσθέτως, το συνέδριο συνδιοργανώνεται και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμοργού, ενώ είναι προσκεκλημένοι πρέσβεις ξένων κρατών, διάσημοι σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό και έγκριτοι ομιλητές που θα αναπτύξουν το θέμα «Γαστρονομία». Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γυναικείων Συλλόγων των Κυκλάδων και Δήμων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τη γαστρονομία των νησιών, με στόχο την ανάδειξη της γαστρονομίας και της διατροφής στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού, ώστε οι νησιωτικές γεύσεις να ξεπεράσουν τα Ελληνικά σύνορα.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα