17ο ΥΠΕΡΙΑ Conference για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό στην Αμοργό
15 Oct 2019, 09:29 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Σοφία Κοντογιάννη
Στην Αιγιάλη της Αμοργού, από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το 17ο ΥΠΕΡΙΑ Conference για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, με θέμα τη Γαστρονομία.
Το συνέδριο θα εστιάσει και φέτος στη γαστρονομία, υποστηρίζοντας το ρόλο της Περιφέρειά μας ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το έτος 2019.
Στη σημαντική εκδήλωση, συμμετέχουν κάθε χρόνο δημοσιογράφοι, παραγωγοί ταινιών και φωτορεπόρτερ των μεγαλύτερων ΜΜΕ του εξωτερικού και της Ελλάδας.
Με τις ανακοινώσεις, τα άρθρα, τις φωτογραφίες και τις συνεντεύξεις που δημοσιεύονται στα ξένα και εγχώρια ΜΜΕ, γίνονται αρωγοί προώθησης και πρεσβευτές του τόπου, συμβάλλοντας στην αύξηση της επισκεψιμότητας των νησιών για τουριστικούς, επαγγελματικούς και δημιουργικούς λόγους.
Οι τουριστικές ταινίες μικρού μήκους, συμβάλλουν καθοριστικά στην προβολή του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού πλούτου της κάθε περιοχής. Εξάλλου το Φεστιβάλ της Αμοργού είναι μέλος της διεθνούς ομοσπονδίας Φεστιβάλ CIFFT , με έδρα τη Βιέννη, γεγονός που του προσδίδει διεθνές κύρος και σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης.
Επιπροσθέτως, το συνέδριο συνδιοργανώνεται και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμοργού, ενώ είναι προσκεκλημένοι πρέσβεις ξένων κρατών, διάσημοι σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό και έγκριτοι ομιλητές που θα αναπτύξουν το θέμα «Γαστρονομία». Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γυναικείων Συλλόγων των Κυκλάδων και Δήμων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τη γαστρονομία των νησιών, με στόχο την ανάδειξη της γαστρονομίας και της διατροφής στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού, ώστε οι νησιωτικές γεύσεις να ξεπεράσουν τα Ελληνικά σύνορα.
διαβάστε ακόμα
- Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό στοχεύοντας στη βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών 19/04 | 14:45
- Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων 19/04 | 11:34
- Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης 19/04 | 10:21
- Οι 6 φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο 19/04 | 07:09
- Ν. Χαρδαλιάς: Ολιστικό σχέδιο από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς 19/04 | 11:19
- Γυρίσματα στην Πάρο για νέα αγγλική τηλεοπτική σειρά 19/04 | 07:04
- Συνάντηση Αρναουτάκη με 19 πρέσβεις | Η Κρήτη συνδυάζει την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές 18/04 | 13:05
- Ρόδος | Αφιέρωμα στους Times του Λονδίνου 18/04 | 11:17
- Δήμος Αθηναίων | Συνεργασία με την Κίνα στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μέσω της ΕΑΤΑ 18/04 | 11:29
- Γερμανικό ενδιαφέρον για την Κρήτη και τα εκλεκτά προϊόντα της 17/04 | 13:20
δημοφιλέστερα
- 1 Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς 19.04.2024 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ
- 2 ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες 19.04.2024 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ
- 3 ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων 19.04.2024 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 4 Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024 19.04.2024 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
- 5 Ryanair: Μεγάλη προσφορά για 500.000 θέσεις από 12,99 ευρώ 19.04.2024 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 6 «MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες 19.04.2024 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 7 Πιο ρυπογόνες από ποτέ οι low cost αεροπορικές εταιρίες 19.04.2024 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 8 X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό 19.04.2024 | ΣΕΤΕ
- 9 Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος 19.04.2024 | ΠΟΞ
- 10 Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό στοχεύοντας στη βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών 19.04.2024 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ