Σωτήρια λύση για υπό εξαφάνιση πρόβατα στη Κρήτη… και με τουριστικό αντίκτυπο

14 Oct 2019, 10:09 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Σωτήρια λύση για υπό εξαφάνιση πρόβατα στη Κρήτη… και με τουριστικό αντίκτυπο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την αναγκαιότητα διατήρησης των υπό εξαφάνιση προβάτων των Ανωγείων και των Αστερουσίων και τυχόν άλλης φυλής ζώων της Κρήτης εντόπισε ο Δήμος Αμαρίου.

Για το σκοπό αυτό,  ο Δήμος και η Περιφέρεια Κρήτης ενέκριναν τη σύναψη σύμβασης με την ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, για την αξιοποίηση και αναβάθμιση του πρώην Σταθμού Γεωργικής Έρευνας Ασωμάτων και περιβάλλοντος χώρου, ώστε να  επαναλειτουργήσει η Πρακτική Γεωργική Σχολή Ασωμάτων ως Πρότυπο Μεσογειακό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της αιγοπροβατοτροφίας σε ξηροθερμικές περιοχές. Εξάλλου, η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, καθώς και η παραγωγή ανταγωνιστικών και ποιοτικών προϊόντων εξαρτάται άμεσα από τη δημιουργία του ανωτέρω Πρότυπου Κέντρου. Επιπροσθέτως, η όλη ως άνω δραστηριότητα στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την παράδοση που έχει η Κρήτη στην παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας.

Μεταξύ άλλων, η δράση περιλαμβάνει την ολοκληρωμένη διαχείριση εκτροφής προβάτων και αιγών από την καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών-ζωοτροφών έως την παραγωγή προϊόντων ζωικής προέλευσης, τη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με την τουριστική προβολή, της επιστημονικής έρευνας με την επισκεψιμότητα και επιδειξιμότητα, καθώς και την προώθηση των παραγόμενων προϊόντων ως πιστοποιημένης ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα