Ψηφιακό πάρκο πολιτισμού στην Οιχαλία Μεσσηνίας

12 Oct 2019, 12:37 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ψηφιακό πάρκο πολιτισμού στην Οιχαλία Μεσσηνίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη δημιουργία Ψηφιακού Πάρκου πολιτισμού στην Οιχαλία, με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας,  αποφάσισε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το ανωτέρω ψηφιακό πάρκο, το οποίο θα εγκατασταθεί στο κτήριο του παλαιού Ειρηνοδικείου του Μελιγαλά, έχει ως στόχο να προβάλλει την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, μέσω της χρήσης ηλεκτρονικών εφαρμογών σύγχρονης τεχνολογίας.

Ειδικότερα, η δράση περιλαμβάνει την παρουσίαση σημαντικών μνημείων του Δήμου Οιχαλίας με τη χρήση εικονικής πραγματικότητας, την έκθεση αντικειμένων σχετικών με τη λαογραφία , όπως φορεσιές και μουσικά όργανα, αλλά και διαδραστικό τραπέζι ως εργαλείο παρουσίασης, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας που θα αποτελέσει ψηφιακό πόλο έλξης για τους επισκέπτες του μουσείου.

Επιπροσθέτως, στο χώρο του ψηφιακού πάρκου θα τοποθετηθούν τρία εκθετήρια ολογράμματος, τα οποία θα προβάλουν εκθέματα σχετικά με αναπαραστάσεις και ευρήματα από τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τρεις οθόνες του πάρκου, θα προβάλλεται ψηφιακό πολυμεσικό υλικό με πληροφορίες, φωτογραφίες και οπτικοακουστικό υλικό από τα μνημεία, τα αξιοθέατα, το φυσικό περιβάλλον και τα χωριά της Οιχαλίας, ενώ το σύνολο των ψηφιακών παρουσιάσεων θα παρέχεται σε τρεις γλώσσες.

Στα θεματικά αντικείμενα ο Δήμος Οιχαλίας έχει συμπεριλάβει τον Επικούριο Απόλλωνα, τη Μαρία Κάλλας και το γεφύρι της Μαυροζούμενας, προβλέποντας και την ανακατασκευή του πατρικού σπιτιού της μεσσηνιακής καταγωγής σοπράνο στο Νεοχώρι.

περιλαμβάνεται ο Επικούριος Απόλλωνας, η Μαρία Κάλλας, με την ανακατασκευή του πατρικού σπιτιού της Μεσσηνιακής καταγωγής σοπράνο στο Νεοχώρι και το γεφύρι της Μαυροζούμαινας.

Το συνολικό κόστος της δράσης, ανέρχεται στα 271.400 ευρώ και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014-2020

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα