Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Λουτρακίου

11 Oct 2019, 09:30 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Λουτρακίου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την υλοποίηση της δράσης που αφορά στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Λουτρακίου αποφάσισε ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων, σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο.

Σκοπός του έργου,  είναι η ανάπλαση τμήματος του παραλιακού μετώπου της πόλης του Λουτρακίου και η αναβάθμισή του σε χώρο υψηλής αισθητικής, φιλικό σε κατοίκους και επισκέπτες, με έμφαση στην πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, ώστε να είναι εύκολα προσπελάσιμος και επισκέψιμος.

Τα ανωτέρω θα επιτευχθούν κυρίως με την αντικατάσταση της υφιστάμενης επιφάνειας με βοτσαλωτό δάπεδο σε διάφορα σχήματα και χρώματα, με τη δημιουργία ζωνών πρασίνου, την τοποθέτηση σημαντικού αριθμού μικροκατασκευών και στοιχείων αστικού εξοπλισμού όπως καθιστικά, φωτιστικά σώματα, υπαίθρια παιχνίδια, ναυαγοσωστικούς πύργους και κατασκευές εξυπηρέτησης λουόμενων, καθώς και με νέες πέργκολες  που θα υπακούουν σε κοινούς μορφολογικούς κανόνες.

Παράλληλοι στόχοι του έργου,  είναι μεταξύ άλλων η επανασύνδεση του παραλιακού μετώπου με το στοιχείο του νερού και η ανάδειξη του παραλιακού μετώπου του Λουτρακίου σε έναν πόλο πολιτισμού, τουρισμού και ανάπτυξης, ο οποίος θα λειτουργήσει σαν ζωογόνος δύναμη για την ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, η ανωτέρω δράση προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ, εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Πελοπόννησος.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα