Η Χαλκιδική στην IFTM TOP RESA 2019 στο Παρίσι- Αισιοδοξία από τη γαλλική αγορά

09 Oct 2019, 17:43 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Η Χαλκιδική στην IFTM TOP RESA 2019 στο Παρίσι- Αισιοδοξία από τη γαλλική αγορά

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Προβληματισμός για την επόμενη τουριστική σεζόν μετά από τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που έφερε η κατάρρευση της Thomas - Cook αλλά και αισιοδοξία ως προς την Γαλλική αγορά με την προσθήκη της αεροπορικής σύνδεσης Μπορντό - Θεσσαλονίκης από την άνοιξη του 2020 με την Ryanair. Ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Μπορντό Jean-Luc Poiroux συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Τ.Ο.Χ. Γιώργο Μπρουτζά και συμφώνησαν στην πραγματοποίηση ενός workshop σε εγκαταστάσεις του αεροδρομίου του Μπορντό στις αρχές του 2020, για την προβολή και παρουσίαση της Χαλκιδικής σε δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες. Μεγάλο το ενδιαφέρον για το σύνολο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ως τόπου που διαθέτει πάρα πολλά σημεία οινικού τουρισμού.

Η αεροπορική σύνδεση αυτή έρχεται να συμπληρώσει τις απευθείας πτήσεις της Aegean, Ryanair και Transavia από τo Παρίσι στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Έγιναν αρκετά ραντεβού με δημοσιογράφους και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον για πληροφορίες γύρω από την Χαλκιδική αλλά και μεγάλη επιθυμία να την επισκεφτούν. Τα σημαντικότερα από όλα, το ραντεβού με την Laure Gangloff από Allibert Trekking για την προώθηση των μονοπατιών της Χαλκιδικής, καθώς επίσης και η συνάντηση με τον εκδότη William Hardy από το L' annee Golf International για την προώθηση του Golf τουρισμού.

Σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Γαλλίας και την Διευθύντρια Δήμητρα Βοζίκη αποφασίστηκε ένα fam-trip την άνοιξη του 2020 για την ανάδειξη κυρίως των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Ανατολική Χαλκιδική, ένα road-show σε πόλεις της Γαλλίας για την παρουσίαση της Χαλκιδικής στην Γαλλική αγορά. Το road-show θα γίνει με την υποστήριξη του ΕΟΤ αλλά και την ενεργή συμμετοχή των επαγγελματιών του νομού μας σε αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Γάλλοι επισκέπτες ενδιαφέρονται πάρα πολύ για όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού τις οποίες ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής,  προωθεί συντονισμένα τα τελευταία χρόνια σε όλες τις αγορές στόχους.

Τέλος το περίπτερο της Χαλκιδικής επισκέφτηκαν ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης και η Πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία Αγλαΐα Μπαλτά.

 

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα