Τουρισμός: Μηχανισμός Διαχείρισης Προορισμού του Πειραιά

07 Oct 2019, 09:45 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Τουρισμός: Μηχανισμός Διαχείρισης Προορισμού του Πειραιά

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την υλοποίηση της δράσης δημιουργίας μηχανισμού για τη διαχείριση εξειδικευμένων δράσεων τουριστικού, πολιτιστικού και επιχειρηματικού προορισμού της πόλης του Πειραιά αποφάσισε ο Δήμος Πειραιά.

Το εν λόγω έργο, το οποίο εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Αττική 2014-2020, περιλαμβάνει ενέργειες και εξειδικευμένες δράσεις προβολής για τη σύνθεση ενός βασικού πλαισίου για τη συνολική προώθηση του προορισμού της πόλης του Πειραιά.

Ειδικότερα, θα υλοποιηθούν ενέργειες που θα συμβάλλουν στην καλύτερη διαμόρφωση, διαχείριση και προώθηση του προϊόντος της πόλης του Πειραιά, με σημαντικά οφέλη στην παιδεία, στην οικονομία, στον τουρισμό, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στα εξής:

-Στον σχεδιασμό και στην εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής προώθησης για την περιοχή παρέμβασης.

-Στην προώθηση του Πειραιά στο εξωτερικό.

-Σε συνεργασίες και δικτύωση με φορείς τουρισμού για την καλύτερη ανάδειξη του προϊόντος της περιοχής παρέμβασης.

-Στην προώθηση και επικοινωνία της ταυτότητας του Πειραιά και ανάδειξη νέων δυνατοτήτων ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος.

-Στη διερεύνηση του πεδίου διάδοσης του τουριστικού προϊόντος στην περιοχή παρέμβασης. 

Μεταξύ άλλων, στην στρατηγική της προβολής του προορισμού μέσω εξειδικευμένων εργαλείων προώθησης, περιλαμβάνονται οι επισκέψεις εξοικείωσης, οι συναντήσεις εκπροσώπων θεματικού τουρισμού, οι συνδρομές σε εξειδικευμένα δίκτυα, καθώς και ο συμμετοχικός σχεδιασμός και αποτύπωση των αυθεντικών εμπειριών.

Τέλος, στη μεθοδολογία τουριστικής εμπειρίας και προβολής, συμπεριλαμβάνεται η κατάρτιση ενός Οδηγού, ο οποίος θα καταγράφει στοιχεία συμμετεχόντων, στοιχεία αξιολόγησης, αποτελέσματα εκθέσεων, τεχνικών συναντήσεων και άλλων ενεργειών, ενώ θα επικαιροποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα. 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα