Η Κρήτη στο Δίκτυο Venetian Cultural Routes

04 Oct 2019, 09:36 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Η Κρήτη στο Δίκτυο Venetian Cultural Routes

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στο Δίκτυο Πολιτιτιστικών Διαδρομών Venetian Cultural Routes θα συμμετέχει η Κρήτη, μετά από πρόσκληση του  Πανεπιστημίου Ca’Foscari της Βενετίας.

Ειδικότερα, το Διεθνές Κέντρο Σπουδών Τουριστικής Οικονομίας, το οποίο υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Βένετο της Ιταλίας , προσκάλεσε την Περιφέρεια Κρήτης να συμμετάσχει στο δίκτυο Venetian Cultural Route. Στο δίκτυο αυτό, συμμετέχουν 6 χώρες, η Ιταλία, η Σλοβενία, η Κροατία, το Μαυροβούνιο, η Ελλάδα και η Κύπρος. Στόχος του δικτύου, είναι η ένταξη της Ενετικής Πολιτιστικής Διαδρομής στις Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η πιστοποίηση Πολιτιστική Διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης αποτελεί εγγύηση αριστείας.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης, μέσω του εν λόγω προγράμματος, προσφέρει ένα μοντέλο πολιτιστικής και τουριστικής διακρατικής διαχείρισης, που ενθαρρύνει συνέργειες μεταξύ των εθνικών, περιφερειακών και τοπικών αρχών, σε ένα ευρύ φάσμα ενώσεων και κοινωνικοοικονομικών φορέων. Τέλος, το δίκτυο θα προβαίνει σε καινοτόμες δραστηριότητες και έργα με πέντε προτεραιότητες δράσης: συνεργασία στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης, αξιοποίηση της μνήμης, της ιστορίας και της ευρωπαϊκής κληρονομιάς, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές ανταλλαγές για τους νέους της Ευρώπης, σύγχρονες καλλιτεχνικές πρακτικές, πολιτιστικό τουρισμό και βιώσιμη ανάπτυξη.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα