Τουρισμός: Ο Δήμος Ρεθύμνης στην έκθεση SENIOR στη Στοκχόλμη

18 Sep 2019, 09:55 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Τουρισμός: Ο Δήμος Ρεθύμνης στην έκθεση SENIOR στη Στοκχόλμη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στην 25η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού SENIOR, που διοργανώνεται από τις 1 έως τις 3 Οκτωβρίου στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, αποφάσισε να συμμετέχει ο Δήμος Ρεθύμνης, στο πλαίσιο του προγράμματος επιχειρησιακού σχεδιασμού προβολής και διαφήμισής του.

Σκοπός της εν λόγω συμμετοχής, είναι η προβολή του Ρεθύμνου στην αγορά της τρίτης ηλικίας, μέσω μίας μεγάλης, στοχευμένης έκθεσης όπως είναι η Senior της Σουηδίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι μεγαλύτερες ηλικίες αποτελούν μία πολύ σημαντική αγορά για την προώθηση υπηρεσιών και προϊόντων. Ειδικότερα, οι συνταξιούχοι αποτελούν μία δημογραφική ομάδα, η οποία έχει σταθερό εισόδημα και τους ενδιαφέρει η καλή, ποιοτική ζωή. Ο τουρισμός τρίτης ηλικίας στη Σουηδία, είναι ένα από τα σημαντικότερα target groups για πολλούς προορισμούς ανά τον κόσμο, καθότι το υψηλό εισόδημα και η άνεση χρόνου επιτρέπει στην ομάδα αυτή να ταξιδεύει συχνά και να δαπανά αρκετά χρήματα.

Οι προτεινόμενες ενέργειες για επικοινωνία και διείσδυση στην αγορά της 3ης ηλικίας, βασίζονται στις παρακάτω βασικές παραμέτρους:

-Οι ηλικίες 55+ χρησιμοποιούν σπανιότερα το διαδίκτυο για να κλείσουν τις διακοπές τους, ενώ προτιμούν να πραγματοποιούν τις κρατήσεις τους μέσω ταξιδιωτικών γραφείων.

-Διαθέτουν περισσότερα χρήματα για ταξίδια.

-Αναζητούν νέες εμπειρίες και είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν χρήματα για υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

-Απολαμβάνουν διακοπές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, έχοντας λιγότερες οικογενειακές ή επαγγελματικές υποχρεώσεις.

-Προτιμούν περιόδους εκτός αιχμής, στο τέλος και την έναρξη τουριστικής σεζόν.

-Εμπιστεύονται περισσότερο την προσωπική επαφή και τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, όπως είναι εφημερίδες, περιοδικά και εκθέσεις, παρά τη σύγχρονη τεχνολογία των social media και γενικότερα του internet.

Τέλος, κύριες ενότητες της έκθεσης Senior όπου θα συμμετέχει ο Δήμος Ρεθύμνης,  είναι οι εξής: Travel & Tourism, Housing & Services, Health Care, Utilities, Health & Beauty, Leisure & Culture.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα