Ιαματικός τουρισμός: Συμμαχία της Αρχαίας Ολυμπίας με την Ολυμπία της Βραζιλίας

04 Sep 2019, 09:28 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Ιαματικός τουρισμός: Συμμαχία της Αρχαίας Ολυμπίας με την Ολυμπία της Βραζιλίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο ιαματικός τουρισμός και τα οφέλη του στην τουριστική ανάπτυξη των πόλεων, είναι ο κύριος στόχος της συνεργασίας της Αρχαίας Ολυμπίας με την Ολυμπία της Βραζιλίας. Για την επισφράγιση αυτής της σύμπραξης, η Αρχαία Ολυμπία προχώρησε σε αδελφοποίηση με την πόλη Ολυμπία της Βραζιλίας, προωθώντας περαιτέρω την ανάπτυξη κοινών δράσεων ιαματικού τουρισμού. Προς αυτή την κατεύθυνση, οι δύο πόλεις προγραμματίζουν τη διεξαγωγή ιατρικού συνεδρίου στην Ολυμπία της Βραζιλίας, με τη συμμετοχή ιατρών από την Ελλάδα και τη Βραζιλία .  

Παράλληλα, οι αντιπροσωπείες των δύο πόλεων συναντήθηκαν για ανταλλαγή απόψεων και λήψη πρωτοβουλιών μόνιμης συνεργασίας, σε ζητήματα πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης.

Επιπροσθέτως, συζητήθηκε η συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα που αφορούν τον ιατρικό τουρισμό, καθώς η Ολυμπία είναι τουριστικός οικισμός και συγκεκριμένα λουτρόπολη με ιαματικές  πηγές. Το  δε θέρετρό της Thermas dos Laranjais, αποτελεί το πλέον δημοφιλές water park της Βραζιλίας και τον τρίτο σε επισκεψιμότητα ανάλογο προορισμό στον κόσμο, προσελκύοντας περί τους 2,5 εκατ. επισκέπτες το χρόνο. Δεδομένου πως και η Ηλεία διαθέτει σημαντικές ιαματικές υποδομές, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας ενός κοινού τουριστικού προϊόντος, καθώς στις δύο χώρες δεν συμπίπτει χρονικά η τουριστική σεζόν.

Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα τα οποία αφορούν στις εξαγωγές αγροτικών, ιατρικών και καλλυντικών προϊόντων, βασισμένες στις ιαματικές ιδιότητες των λουτρών. Τέλος, έγινε ειδική μνεία στη δυνατότητα προβολής της χορευτικής και μουσικής παράδοσης της περιοχής Ηλείας, καθώς η Ολυμπία έχει αναγνωριστεί επισήμως ως Εθνική Πρωτεύουσα Λαογραφίας για τη Βραζιλία, για το σημαντικό φεστιβάλ χορών και λαογραφίας που διοργανώνει.  

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα