Πρόσκληση για εφαρμογές ηλεκτρονικού τουρισμού στο Ηράκλειο

02 Sep 2019, 10:32 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Πρόσκληση για εφαρμογές ηλεκτρονικού τουρισμού στο Ηράκλειο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε πρόσκληση για την υλοποίηση  έξυπνων εφαρμογών  ηλεκτρονικού  τουρισμού, πολιτισμού και ενίσχυσης ταυτότητας προορισμού στο Ηράκλειο της Κρήτης προέβη η Περιφέρεια Κρήτης.

Η εν λόγω δράση, επιδιώκει τη βελτίωση των λειτουργιών του δημόσιου τομέα ως βασικής αναπτυξιακής συνιστώσας, μέσω  της εφαρμογής ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών που επηρεάζουν την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας,  όπως είναι η διαχείριση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς, e-culture και του τουριστικού δυναμικού,e-tourism, οι οποίοι συγκαταλέγονται στους βασικούς τομείς προτεραιότητας του προγράμματος RIS Crete.

Παράλληλα, η ως άνω δράση στοχεύει μεταξύ άλλων στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη από τον δημόσιο τομέα, μέσω της αξιοποίησης ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, στην  ενδυνάμωση και διαφοροποίηση της τοπικής οικονομίας μέσω της παροχής νέων υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως είναι για παράδειγμα η δημιουργία νέων προϊόντων που εμπλουτίζουν και διαφοροποιούν το τουριστικό προϊόν τουρισμός-πολιτισμός της Κρήτης.

Στο πλαίσιο αυτό, τα έργα που θα επιλεγούν θα πρέπει πρωτίστως να δίνουν έμφαση στην ανοικτότητα και διαλειτουργικότητα των εφαρμογών και του περιεχομένου που αναπτύσσουν,  να είναι φιλικά προς τον χρήστη και να διασφαλίζουν την χρήση από ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Επιπροσθέτως, τα εν λόγω έργα θα πρέπει να συμβάλλουν στην άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων,  να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και  να αναδεικνύουν τους πολιτιστικούς πόρους της Κρήτης, διασυνδέοντάς τους με την τοπική οικονομία.

Τέλος, η ημερομηνία έναρξης υποβολής των προτάσεων για την ανωτέρω δράση, συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, είναι η 16η Σεπτεμβρίου, ενώ η λήξη της προθεσμίας είναι η 31η Δεκεμβρίου και ώρα 15.00’. 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα