Ποδηλατικός αγώνας 3rd Tour of Daphne - The Divine Ride! Από τα Τέμπη στους Δελφούς

16 Aug 2019, 11:29 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ποδηλατικός αγώνας 3rd Tour of Daphne - The Divine Ride! Από τα Τέμπη στους Δελφούς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 31 Αυγούστου θα διεξαχθεί ο τρίτος μεγάλος ποδηλατικός αγώνας των 230 χιλιομέτρων, 3rd Tour of Daphne - The Divine Ride!, ο οποίος θα ξεκινήσει από την Κοιλάδα των Τεµπών Λάρισας και θα τερματίσει στο Μαντείο των ∆ελφών. Πρόκειται για ένα ποδηλατικό ταξίδι αναβίωσης του μύθου του Απόλλωνα και της ∆άφνης, το οποίο συνδέει την ιστορία, τη µυθολογία, τον πολιτισµό, τον αθλητισµό και τον τουρισµό.

Εξάλλου, ο μύθος του Απόλλωνα και της Δάφνης, είναι πολύ γνωστός στα αγωνιστικά δρώμενα της Ελλάδας, αφού ο δαφνοστεφανωμένος θεός, ως ένδειξη της αγάπης του, καθιέρωσε το φυτό ως ιερό και σύμβολο λατρείας. Με αυτόν τον τρόπο, η δάφνη έγινε συνώνυμο της ειρήνης και χρησιμοποιούνταν στα στεφάνια των νικητών των αθλητικών αγώνων.

Στόχος της «μυθικής» ποδηλατικής εκδήλωσης, είναι η ανάπτυξη και του αθλητικού, ψυχαγωγικού και πολιτιστικού τουρισµού στην περιοχή και στη χώρα εν γένει. Παράλληλοι στόχοι του αγώνα, είναι η ανάπτυξη του µαζικού αθλητισµού και της ποδηλασίας, η ανάδειξη των πολιτιστικών στοιχείων αλλά και η παρουσίαση των τοπικών προϊόντων.

Τέλος, συνδιοργανωτές του ποδηλατικού αγώνα, είναι μεταξύ άλλων η CyclingHellas,  ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Πηνειός, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και οι Δήμοι Λαµιέων, Τεμπών και ∆ελφών.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα