Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας στη Ρόδο

16 Aug 2019, 11:27 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας στη Ρόδο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 19 Αυγούστου, Παγκόσμια Ημέρα της Φωτογραφίας, θα λάβουν χώρα στη στην Πλατεία Αργυροκάστρου της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, ποικίλες εκδηλώσεις οι οποίες έχουν ως πρωταρχικό στόχο να τιμήσουν την τέχνη της φωτογραφίας.  

Σκοπός των ανωτέρω εκδηλώσεων, είναι  η στήριξη και η ανάπτυξη των τεχνών, η διατήρηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και η προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού.

Συνδιοργανώτρια της γιορτής, είναι η  Λέσχη Ερασιτεχνών Φωτογράφων Ρόδου, η οποία συστάθηκε το 2015 και λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική Λέσχη Ερασιτεχνών Φωτογράφων. Βασικοί άξονες της λέσχης, είναι η καλλιέργεια των σχέσεων επικοινωνίας και η ανταλλαγή απόψεων με αντικείμενο την τέχνη της φωτογραφίας, καθώς και τη διάδοση και ανάδειξή της ως μέσω έκφρασης, ψυχαγωγίας και ερασιτεχνικής ενασχόλησης. Σήμερα, η λέσχη συνιστάται από 40 ενεργά μέλη, τα οποία μεταξύ άλλων αναμένεται ότι θα μεταμορφώσουν την ατμοσφαιρική  Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, σε ένα εκπληκτικό φωτογραφικό σκηνικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη ιστορικά καταγεγραμμένη φωτογραφία, τραβήχτηκε συμπτωματικά από τον Γάλλο εφευρέτη Νικηφόρο Νιέπς, στις 19 Αυγούστου του 1816. Η περίφημη πρώτη φωτογραφία, η οποία έγινε γνωστή με τον τίτλο Θέα από το παράθυρο, ονομάστηκε από τον ίδιο “retinas“, δηλαδή αμφιβληστροειδείς χιτώνας ματιού. Επρόκειτο στην ουσία για ένα αρνητικό, όπου απαιτήθηκαν 8 ώρες για να εμφανισθεί.

Τέλος, είναι γεγονός ότι η τέχνη της φωτογραφίας, η οποία αποτελεί συνδετικό καλλιτεχνικό κρίκο μεταξύ των παλαιότερων και των νεότερων γενιών, προσελκύει πάντοτε το ενδιαφέρον των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού. 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα