5 χρόνια «Θρόνος του Ήλιου»: Η ιστορία της Ρόδου μέσα από 9 Διαστάσεις

10 Aug 2019, 11:44 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

5 χρόνια «Θρόνος του Ήλιου»: Η ιστορία της Ρόδου μέσα από 9 Διαστάσεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η ιστορία της Ρόδου μέσα από τις 9 Διαστάσεις (9D) προβάλλει το νησί σε χιλιάδες επισκέπτες στο γνωστό σινεμά «Θρόνος του Ήλιου» που γιορτάζει 5 Χρόνια λειτουργίας. Βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης και στεγάζεται στο ιστορικό κτήριο,  «San Giorgio», το οποίο  κατασκευάστηκε αποκλειστικά για  χρήση σινεμά από  Ιταλούς αρχιτέκτονες το 1927. Εδώ παντρεύεται ιδανικά η υψηλή τεχνολογία με την ιστορία και την παράδοση. 

Όταν εμφανίστηκε ως κορυφαίο αξιοθέατο ο «Θρόνος του Ήλιου», άλλαξε τα δεδομένα του θεάματος γιατί πρόσφερε ψυχαγωγία και πληροφόρηση τόσο στους επισκέπτες όσο και στους ντόπιους. Η φήμη του προσελκύει το κοινό και αντίστοιχα δίνει την ώθηση για συνεχείς επενδύσεις σε τεχνολογία, εξοπλισμό, νέες υπηρεσίες και ταινίες. Ένας κινηματογράφος ορόσημο που το χειμώνα εκπαιδεύει τους μαθητές και το καλοκαίρι γνωρίζει το νησί μας και τον πλούτο της ιστορίας, του πολιτισμού, σε μικρούς και μεγάλους. 

Τα 5 χρόνια λειτουργίας ήταν παραγωγικά με πλούσιο έργο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων καινοτομία και πολύ τεχνολογία:

  • Έγινε ολική αναβάθμιση στα μηχανήματα προβολής σε συνεργασία με την ΝEC Γερμανίας.
  • Αναπτύχθηκε πολύγλωσσο σύστημα αφήγησης, μοναδικό στην Ευρώπη που δίνει τη δυνατότητα για ταυτόχρονη προβολή της ιστορίας της Ρόδου σε 13 γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Σουηδικά, Φινλανδικά, Ρωσικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Τούρκικα, Τσέχικα, Εβραϊκά και Πολωνικά.
  • Εγκαταστάθηκαν εξωτερικά Matrix προβολών.
  • Καινοτομία με την προβολή στο χειμερινό πρόγραμμα, ταινιών του Hollywood σε 9D! Μέχρι τώρα έχουν προβληθεί οι γνωστές ταινίες: Avengers,  Age og Ultron, Jumanji, H μεγάλη Διάσωση, η Πεντάμορφη και το Τέρας, Hotel Transylvania 2,  ARTHUR, Ο γιος του Αϊ Βασίλη και έχουν προσελκύσει πλήθος Ροδίων.
  • Πρώτη εικονική πραγματικότητα στη Ρόδο με το VR EGG.
  • Συνέργεια για την ενίσχυση της εμπειρίας του πελάτη ενώνοντας τις δυνάμεις με τα σημαντικά αξιοθέατα της Ρόδου, Ενυδρείο -με τη συνεργασία, το συντονισμό της εταιρείας στρατηγικού μάρκετινγκ και επικοινωνίας Praxis Plus- και Κοιλάδα των Πεταλούδων. Προσφέρεται έτσι η καλύτερη ψυχαγωγία και ενημέρωση  στους επισκέπτες του νησιού με ταυτόχρονη διευκόλυνσή στην περιήγησή τους.
  • Εγκατάσταση συστήματος ήχου 7:1 για μέγιστη απόδοση στην προβολή των ταινιών.
  • Σημαντική συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για την προβολή της ταινίας "Αγία Σοφία - 1500 χρόνια ιστορίας" που συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον για τη γνώση που πρόσφερε σχετικά με το όραμα και τα μοναδικά κατασκευαστικά πλεονεκτήματα του Ναού.
  • Ετοιμάζεται η προβολή συλλεκτικής έκδοσης για τα 5 χρόνια λειτουργίας, η οποία θα περιλαμβάνει βιβλίο με την ιστορία της Ρόδου και του «Throne of Helios», ανέκδοτες φωτογραφίες και πολλά άλλα...
  • Ο εορτασμός των 5 χρόνων δίνει την ευκαιρία για πολλά δώρα και εκπλήξεις στους φίλους του «Θρόνου του Ήλιου».

Όλα αυτά προσφέρουν πολλαπλά οφέλη τόσο στους επισκέπτες της Ρόδου όσο και στην τοπική κοινωνία. Αποτελεί MUST η επίσκεψη στο Θρόνο του Ήλιου, στο ξεκίνημα των διακοπών, καθώς προετοιμάζει με το καθηλωτικό θέαμα των 9 διαστάσεων, τη θρυλική ταινία «Throne of Helios»,  για την καλύτερη γνωριμία με το νησί. Περιλαμβάνεται δε, στον προγραμματισμό φορέων, επιχειρήσεων, δημοσιογραφικών αποστολών και αποτελεί την καλύτερη πρόταση στο πρόγραμμα εκδρομών των τουριστικών γραφείων.  (pp)

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα