Δύο νέες πλωτές εξέδρες στην Κέρκυρα

07 Aug 2019, 09:14 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Δύο νέες πλωτές εξέδρες στην Κέρκυρα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Νέες πλωτές εξέδρες εγκρίθηκαν από τους αρμόδιους φορείς, προς τοποθέτηση σε θαλάσσιες περιοχές της Κέρκυρας.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων,  ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στην περιοχή Μεσογγή της Κέρκυρας, για λογαριασμό της εταιρείας ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΡΙΟ ΜΠΗΤΣ-ΑΡΜΟΝΙΑ Α.Ε.

Η ανωτέρω πλωτή εξέδρα, επιφάνειας 69 τ.μ., η οποία αποτελείται από τρία αυτόνομα πλωτά τμήματα σε σχήμα “T” και η πρόσβαση σε αυτήν εξασφαλίζεται μέσω ενός διαδρόμου  με απλή έδραση,θα χρησιμοποιηθεί εποχιακά για την προσωρινή πρόσδεση σκαφών.

Σημειώνεται ότι η τοποθέτηση της πλωτής εξέδρας, θα γίνει σύμφωνα με τα κατατεθειμένα σχέδια, άνευ επέμβασης στον αιγιαλό.

Παράλληλα, η ίδια ως άνω αρχή, εξέδωσε άδεια για την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στον Άγιο Σπυρίδωνα της Παλαιοκαστρίτσας, για λογαριασμό του Δήμου Κερκύρας. Η εν λόγω πλωτή εξέδρα, επιφάνειας 52,50 τ.μ., έχει ως σκοπό την  προσωρινή πρόσδεση σκαφών.

Τέλος, η στερέωση της πλωτής εξέδρας στον βυθό από τον ενδιαφερόμενο θα πρέπει να γίνει με ασφάλεια, ώστε να αποτραπεί τυχόν αποκοπή της, η οποία μπορεί να αποτελέσει ναυτιλιακό κίνδυνο.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα