Οινικές Διαδρομές στην Πάρο

02 Aug 2019, 09:20 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από τις 31 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στην Πάρο οινικές εκδηλώσεις, οι οποίες τιτλοφορούνται Οινικές Διαδρομές Πάριων.

Στο πλαίσιο της δράσης, οι συμμετέχοντες κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα οινοποιεία της Πάρου, να λάβουν μέρος στον τρύγο και το πάτημα των σταφυλιών, να δοκιμάσουν τοπικά εδέσματα με βάση το κρασί και να απολαύσουν τις παρουσιάσεις  τοπικών τυριών από διακεκριμένους γευσιγνώστες και σεφ.

Εξάλλου, το νησί της Πάρου είναι γνωστό για τα υπέροχα τυριά του, όπως είναι η ξυνομυζήθρα, το τουλουμίσιο, το λαδοτύρι και το ανθότυρο, τα οποία πλαισιώνουν, αναδεικνύουν και συνοδεύουν αρμονικά τα παριανά κρασιά.

Περίφημα από την αρχαιότητα, τα κρασιά της Πάρου έχουν κατακτήσει τους παγκόσμιος γευστικούς κάλυκες. Σημαντικός οινοτουριστικός προορισμός στις Κυκλάδες, το νησί προσφέρει στους οινόφιλους μοναδικές εμπειρίες μέσω των λευκών και ερυθρών οίνων ΠΟΠ, μεταξύ των οποίων και λευκά γλυκά κρασιά, που από τον Οκτώβριο του 2012 και τον τρύγο της ίδιας χρονιάς περιλαμβάνονται στην Ονομασία Προέλευσης Πάρος ως οίνοι Malvasia Πάρος.

Τέλος, τις οινικές εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα