Info Point Γαστρονομίας στο Ηράκλειο

29 Jul 2019, 09:11 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Info Point Γαστρονομίας στο Ηράκλειο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ένα νέο Info Point πρόκειται να λειτουργήσει στο Ηράκλειο της Κρήτης, παρέχοντας στους επισκέπτες της πόλης σημαντικές πληροφορίες για τη γαστρονομία της περιοχής.

Ειδικότερα, η ανάπτυξη εφαρμογής προσωποποιημένης πληροφόρησης Ηeraklion Gastronomy που υλοποιείται από τον Δήμο Ηρακλείου, αφορά σε διαδρομή στην ενδοχώρα του Ηρακλείου με αναφορές σε αγροτικά- κτηνοτροφικά προϊόντα, προϊόντα παραδοσιακής οικοτεχνίας-βιοτεχνίας, ιστορικές και πολιτισμικές πληροφορίες. Τα ανωτέρω στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη γαστρονομία του Ηρακλείου, θα διασυνδέονται μέσω της εφαρμογής και των σημείων πληροφόρησης με την τοπική οικονομία και συλλογικότητες στην ενδοχώρα.

Η εν λόγω δράση, συνολικού προϋπολογισμού 59.520 ευρώ, θα έχει ως αρχικό στόχο να γίνεται διάχυση της πληροφορίας και του περιεχομένου που ήδη παρουσιάζεται από το Info Point του Δήμου Ηρακλείου. Σε δεύτερο επίπεδο, στο πλαίσιο της δράσης θα γίνει παραγωγή και διάθεση μέσω των εφαρμογών περιεχομένου που αφορά την ενδοχώρα, συνοδευόμενο από τις δυνατότητες ανάδειξης του ιστορικού και πολιτισμικού πλούτου.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα