Πολιτιστικό φεστιβάλ Διαδρομές στη Μάρπησσα Πάρου

26 Jul 2019, 10:06 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Πολιτιστικό φεστιβάλ Διαδρομές στη Μάρπησσα Πάρου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Για δέκατη συνεχή χρονιά, από τις 23 έως τις 25 Αυγούστου, θα διεξαχθεί στη Μάρπησσα της Πάρου το πολιτιστικό φεστιβάλ Διαδρομές στη Μάρπησσα.

Πρόκειται για εκδηλώσεις οι οποίες συμβάλλουν σημαντικά στην προβολή της Πάρου ως πολιτιστικό τουριστικό προορισμό, αναδεικνύοντας τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του οικισμού, μέσα από τις παραμέτρους της αρχιτεκτονικής, της ιστορίας και της λαογραφίας του νησιού, με μια σύγχρονη καλλιτεχνική προσέγγιση.

Φέτος, το φεστιβάλ πρόκειται να παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων, όπως εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, διαλέξεις, έκθεση σύγχρονης τέχνης, παιχνίδια, αφηγήσεις περιβαλλοντικές δράσεις και συναυλίες.

Παράλληλα, θα δημιουργηθούν σταθμοί ενδιαφέροντος μέσα στον οικισμό, ως σημεία διάδρασης των εθελοντών με τους επισκέπτες, ενώ επιλεγμένες κατοικίες θα λειτουργήσουν ως επισκέψιμοι χώροι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μεταξύ άλλων, οι Διαδρομές στη Μάρπησσα διακρίθηκαν στα βραβεία Προορισμοί Βιώσιμου Πολιτιστικού Τουρισμού 2018 από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο για τον Πολιτιστικό Τουρισμό, αποσπώντας το τρίτο βραβείο στην κατηγορία Χώροι Πολιτισμού. Επίσης, το ομώνυμο, μη κερδοσκοπικό σωματείο το οποίο συνδιοργανώνει τα πολιτιστικά δρώμενα, έλαβε τιμητικό βραβείο στα Best City Awards 2018 για τη συνεισφορά του φεστιβάλ στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Τέλος, το ανωτέρω φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τις Διαδρομές στη Μάρπησσα και τον Δήμο Πάρου.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα