Μύκονος: Το πρώτο μπαράκι, το μοναδικό κανάλι και η τελευταία αυθεντική παραλία

10 Jul 2019, 07:04 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Μύκονος: Το πρώτο μπαράκι, το μοναδικό κανάλι και η τελευταία αυθεντική παραλία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Μύκονος είναι το νησί της συνύπαρξης. Το παλιό έχει δώσει τη θέση του στο νέο, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει αυθεντικότητα στο νησί των ανέμων. Οι αντιφάσεις και οι ιδιαιτερότητες της Μυκόνου, έχουν βαθιές ρίζες μέσα στο χρόνο, η ταυτότητά της μεταβάλλεται διαρκώς, ωστόσο η αλήθεια της είναι πάντα εκεί, για εκείνους που θέλουν να την αναζητήσουν. Όμως, ποια είναι τελικά η αληθινή Μύκονος, αυτό το εκτός συναγωνισμού νησί όπου συναντώνται αρχηγοί κρατών και φοιτητές, οικογενειάρχες και πρίγκιπες, προσκυνητές, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες;  

Kavos, το πρώτο μπαράκι της Μυκόνου

Ένα από τα πρώτα μπαράκια της Μυκόνου είναι o Kavos, το οποίο άνοιξε με αγάπη η Σοφία Καλλέργη το 1975 στην καρδιά της χώρας.

Ο Kavos φιλοξένησε επί δεκαετίες εξέχουσες προσωπικότητες του διεθνούς τζετ σετ, της τέχνης και της μουσικής, όπως τη σπουδαία Μαρία Κάλλας, τον αείμνηστο Χατζηδάκι, την πριγκίπισσα Σοράγια, τη Μελίνα Μερκούρη και τον Ζιλ Ντασέν, τον Φαίδωνα Γεωργίτση αλλά και διασημότητες «ινκόγκνιτο», που ήταν βέβαιες για την ιδιωτικότητά τους στα φιλόξενα χέρια της κυρίας Σοφίας.

Ευτυχώς για την ιστορία του νησιού, η διαδοχή του Kavos και του μύθου του ανήκει στον εγγονό της κυρίας Σοφίας, τον Πέτρο Νάζο. Ο Πέτρος, έχει κρατήσει το μπαράκι ακριβώς όπως ήταν εκείνα τα χρόνια,  με τις εκπληκτικές ναυτικές αντίκες, τα εμβλήματα της εποχής- ακόμη και την κάβα του τότε, η οποία αναδύει τα νοσταλγικά αρώματα των πνευμάτων άλλων δεκαετιών. Σήμερα, το μπαράκι της ιδιαίτερης Σοφίας Καλλέργη ανοίγει μόνο για τους φίλους του εγγονού της, ο οποίος το κρατά σαν φυλαχτό ανεπανάληπτων αναμνήσεων.

Mykonos Live TV, το πρώτο και μοναδικό κανάλι της Μυκόνου

Ο Πέτρος Νάζος δέθηκε με τη Μύκονο, την αληθινή Μύκονο, νωρίς και συνειδητά. Η απόφασή του να αφήσει την Αθήνα και να εγκατασταθεί στη βασίλισσα των Κυκλάδων, δημιούργησε στην πορεία μία σειρά από εκπληκτικά γεγονότα. Ο συνδυασμός της αγάπης του για το νησί και της έντονης κλίσης του για τα media, γέννησαν το  Mykonos Live TV. Στις αρχές της εξέλιξης της ιστορίας του καναλιού, ο Πέτρος έδινε τα αποκλειστικά του βίντεο σε άλλα κανάλια. Όμως το 2011, το μοναδικό κανάλι του νησιού, το Mykonos Live TV, εδραιώθηκε στο διαδίκτυο αλλά και στις δημοφιλέστερες εκπομπές και δελτία ειδήσεων της ελληνικής τηλεόρασης, ταξιδεύοντας τη Μύκονο σε όλο τον κόσμο.

Στο κανάλι μπορεί να δει κανείς διασημότητες που ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα «αγγίξει» από τόσο κοντά, αλλά και vintage κινηματογραφήσεις 20 και πλέον ετών. Είναι αλήθεια ότι αρκετή από τη «χρυσόσκονη» της Μυκόνου, που της προσδίδει τη λάμψη του διάσημου, ανήκει διαχρονικά στον Πέτρο Νάζο.

Αγράρι, η αυθεντική Μύκονος είναι εδώ

Ο Πέτρος εξέλιξε τα media του νησιού, αλλά παράλληλα ανέδειξε και τη μυκονιάτικη φιλοξενία, 7 μόλις χιλιόμετρα από τη χώρα. Στο Αγράρι, όπου κυριολεκτικά αποτελεί την περιοχή-αναπαράσταση της αυθεντικής Μυκόνου, δημιούργησε με τη σύζυγό του Ντανιέλα τα αέρινα Ethereal Apartments. Πρόκειται για ένα πανέμορφο συγκρότημα πολυτελών διαμερισμάτων και κατοικιών, που με τον παραδοσιακού τους χαρακτήρα σε συνδυασμό με τις σύγχρονες ανέσεις, ανοίγουν στον επισκέπτη τη πύλες της αληθινής μυκονιάτικης φιλοξενίας. Σε απόσταση αναπνοής και από την παραλία Ελιά, κάθε δωμάτιο παραμένει πιστό στην ατμόσφαιρα του νησιού και αποτελεί εξαιρετικό δείγμα παραδοσιακής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής.

Ο θαυμαστός κήπος του και η Αγία Σοφία, το ειδυλλιακό κυκλαδίτικο εκκλησάκι, ανοίγουν στα μάτια του επισκέπτη το υπέροχο παράθυρο του σήμερα της Μυκόνου. Άλλωστε η παραλία στο Αγράρι, είναι ουσιαστικά ο φρουρός της Μυκόνου, αφού προσφέρει όλα εκείνα τα λυτρωτικά στοιχεία ομορφιάς, φύσης, θάλασσας, γαστρονομίας και πραγματικής διασκέδασης. Ευτυχώς, το τελευταίο άξιο ψυχαγωγικό σημείο της Μυκόνου, το αγκαλιάζουν άνθρωποι που διαθέτουν ψυχή, μεράκι, καλαισθησία αλλά και απεριόριστο σεβασμό στον επισκέπτη του νησιού.

** Οι Φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο του Πέτρου Νάζου, που παραχώρησε ο ίδιος στο Tornos News

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα